LANDGOED RHEDEROORD ARNHEM DOESBURG BRONCKHORST ZUTPHEN GORSSEL DEVENTER LANDGOED RHEDEROORD

HanzeTour verzorgt zorgeloze 5 daagse fietsvakanties vol natuur & cultuur naar onze historische Hanzesteden inclusief overnachtingen & bagageservice. U overnacht o.a. bij het hoogst gewaardeerde Hotel van Deventer Boetiekhotel Finch (Tripadvisor score: 10). U dineert bij het hoog gewaardeerde IJssel Restaurant. Ontspan en geniet van een culinair avontuur, geserveerd met een prachtig uitzicht. Luxe slow-travel voor levensgenieters met interesse in natuur & cultuur. Met HanzeTour heeft u alles in 1 keer goed en veilig geregeld voor een zorgeloze fietsvakantie in eigen land. NB Heeft u geen elektrische fiets? Geen probleem, die kunt u via ons huren. De HanzeTour Zuid fietsvakantie volgt de middeleeuwse handelsroutes van de Hanze. Via de Rijn, IJssel, Achterhoek en Veluwe naar Hanzesteden Arnhem, Doesburg, Zutphen en Deventer. U overnacht in de fijnste hotels op de route van deze rondreis en uw bagage wordt gebracht. Deelnemers ontvangen gedetailleerde dagetappe routes met alle denkbare achtergrond informatie bij boeking en een kop koffie en HanzeTour fietstas met inhoud bij vertrek. Wilt u de 5 daagse HanzeTour fietsrondreis Zuid doen? Het HanzeTour Zuid compleet kant-en-klaar halfpension arrangement is vanaf 745 euro per persoon. Meld u alvast vrijblijvend aan en ontvang uw persoonlijke reserveringsnummer.

Vraag vrijblijvend aan
v.a. 745,- p.p.
 • Periode Prijs p.p.
 • Midweek (Stel) € 745,-
 • Midweek (Solo) € 965,-
 • Midweek Elektrische fiets (Huur € 135,-

178 km

10:15 u

3063 kcal

1394 m

Gemiddeld

Contact
Sanne Terlouw
VRIJ HANZETOUR
HANZETOUR.com

NATUUR & CULTUUR

Toon alle info

REVIEW VAN MARYKE

“…Goed thuisgekomen wil ik je hartelijk bedanken voor de mooie fietsvakantie…Ik heb zeer genoten van de natuur en de kunst/cultuur in de steden; veel gezien. Het fietsen met de elektrische fiets is een ervaring op zich…”

Deze HanzeTour voert u in 5 fietsdagen door de IJsselvallei en langs 4 Hanzesteden.

Met deze fietsrondreis reist u door ruime en rustige gebieden van Nederland. Onderweg kunt u doen waar u zin in heeft. U heeft alle tijd om te genieten van de rijke historie van de Hanzesteden en van het prachtige landschap waar u op uw gemak doorheen fietst. U overnacht in comfortabele hotels in – of in de directe omgeving van – een Hanzestad, waar de volgende morgen een heerlijk ontbijt voor u klaarstaat. U fietst gemiddeld zo’n 35 kilometer per dag. Bagage meeslepen? Niet bij HanzeTour, bagageservice is inbegrepen. Het is een luxe elektrische fietsvakantie waarbij u Nederland opnieuw leert kennen. Overnachten en dineren doen we bij hoog gewaardeerde hotels en restaurants van de Hanzesteden gelegen aan deze IJsselroute. Deze rondreis eindigt op het punt waar u de auto gratis heeft geparkeerd en voor het eerst op de E-bike bent gestapt, het midden in de bosrijke natuur gelegen Landgoed Rhederoord. Meld u vrijblijvend aan.

Programma Fietsvakantie

Toon alle info

Review van Bep

Mooie reis, goede service
Bep

Het zorgeloze luxe HanzeTour Zuid Midweek 5 Daagse kant-en-klaar arrangement v.a. 745,- p.p.

 • 4 Hotelovernachtingen (logies/ontbijt)
 • 4 Diners bij de beste restaurants van o.a. Zutphen en Deventer
 • Gratis parkeerplaats Landgoed Rhederoord
 • Route informatie met knooppunten kaart & route-app
 • Mönch Media IJsselroute gids (t.w.v. 13,90 euro)
 • HanzeTour fietstas (t.w.v. 69,- euro per stuk)
 • Audiotours door Sanne Terlouw ingesproken
 • Bagageservice van hotel naar hotel
 • Alle bedragen inclusief btw
 • Vrijblijvende aanvraag

NB Specifieke wensen gaarne aangeven op aanvraagformulier.

Niet inbegrepen

 • Lunch
 • Kosten onderhoud, reparatie en/of vervanging van eigen elektrische fiets
 • Toeristenbelasting
 • Consumpties buiten het arrangement
 • Elektrische fiets huur (135,- voor 5 dagen)

Onbezorgd genieten in eigen land, we zijn klaar voor de 1,5 meter samenleving.

U verblijft in 4  hotels:

U komt maandagochtend aan bij Landgoed Rhederoord. Zet de auto neer en pakken de elektrische fiets. Uw fietsvakantie is begonnen.

Landgoed Rhederoord (parkeerplaats, startpunt, 1 overnachting fietsdag 2 )

Aan de rand van de Veluwe, in het Gelderse dorpje Rheden, vindt u Landgoed Rhederoord. Het hotel is gevestigd op een prachtig en historisch landgoed. Het gebied grenst aan het Nationaal Park Veluwezoom met de heuvel Posbank als hoogtepunt. Het gebied bestaat verder uit uiterwaarden, stuwwallen, beekdalen, bos en heide. Naast natuur vindt u hier ook landgoederen, kastelen en monumentale villa’s. Vanaf hier fietst u naar Hanzestad Arnhem waar u overnacht.

Bastion Hotel Arnhem

De 14e-eeuwse Sabelspoort, een stadspoort, die in 1645 werd verbouwd, is met het Bastion Hotel, een prachtig nieuw hotel met 129 kamers, verbonden. De imposante poort is het enige overblijfsel van de stadswallen. Het hotel ligt daarnaast op steenworp afstand van de Rijnkade, waar terrasjes en restaurants met prachtig uitzicht op de Rijn te vinden zijn. Dankzij de gunstige ligging staat u binnen 10 minuten op de Korenmarkt, het centrum van Arnhem.

 

 

IN STADSHOTEL ’TOER IS DE WELVAART VAN HANZESTAD ZUTPHEN VOELBAAR

Een goed bed, een fijne douche, een perfecte service. VRIJ kroont elke week een hotel tot hotel van de week. Dit keer Stadshotel & Proeflokaal ’tOer in Zutphen, gevestigd in een prachtig monumentaal pand aan de Marspoortstraat.

Stadshotel & Proeflokaal Toer, de smaak van de Hanze

Stadshotel & Proeflokaal Toer combineert hartelijke gastvrijheid met genieten. Het hotel beschikt over 15 kamers met elk een eigen stijl en indeling. Alle kamers zijn afgewerkt met hoogwaardige materialen, waardoor u de welvaart van de Hanze ook ervaart op uw kamer. In het restaurant maakt u een culinaire tijdreis met uw zintuigen. Proeflokaal Toer serveert hippe Hanzehapjes op stoere planken en plateaus, lekker om te proeven en gezellig om te delen. Geheel in de stijl van het Proeflokaal wordt ook het ontbijt uitgeserveerd op een plank.

 

BoetiekHotel Finch Hanzestad Deventer.

We geven het woord aan Sigrid van De Telegraaf. Bijlage VRIJ kroont elke week een hotel tot hotel van de week.

“Een goed bed, een fijne douche, een perfecte service. Toen in 1871 het statige gebouw van wat toen hotel De Keizer heette werd gebouwd, moest het ’t visitekaartje van de stad worden. Niet zo gek: komend vanaf het station naar het centrum was het monumentale pand zo’n beetje het eerste wat de Deventerganger tegenkwam. Dus moest het indruk maken.

Bijna 150 jaar later is dat nog steeds het geval, al is het indrukwekkende pand sinds een jaar pas weer een hotel. Daarvoor waren er onder meer kantoren en een bank in gevestigd, getuige de kluizen in de kelder waar nu de toiletten zijn gevestigd.

Na een grondige verbouwing telt het stadshotel 24 kamers. Alle met smaakvol en kleurrijk design ingericht en met dank aan de reislust van eigenaar Jurgen ontdaan van opsmuk ’waar je toch niets aan hebt’.”

HanzeTour fietsrondreizen, genieten voor 2.

Standaard

De HanzeTour fietsreis arrangementen zijn inclusief overnachtingen en bagageservice en verder afgestemd op de wensen en behoeften van 2 personen uit hetzelfde huishouden. Echtparen delen samen een hotelkamer. Wilt u met meerdere stellen gaan fietsen? Goed idee! Boek dan per paar, ofwel 2 personen.

Kant-en-klaar

Gedurende deze fietsrondreis bezoekt u, op de elektrische fiets, telkens weer een andere historische Hanzestad; Arnhem, Doesburg, Zutphen & Deventer. Stuk voor historische Nederlandse steden waar u de cultuur kunt proeven en heerlijk kunt eten. Want de 4 geselecteerde HanzeTour restaurants serveren u diners met de smaak van de Hanze. De eerste dag van uw fietsvakantie begint met uw aankomst bij het prachtig gelegen Landgoed Rhederoord verscholen in het bos. Wat u graag bij zich wilt houden gaat mee in de rode HanzeTour fietstassen die u van de receptie krijgt aangereikt. Uw overige bagage laat u achter. U kunt lekker gaan fietsen, daar bent u voor gekomen.

Het IJssel Restaurant

Proef de creaties van het keukenteam, geïnspireerd door Dutch Cuisine. Ontspan en geniet van een culinair avontuur, geserveerd met een prachtig uitzicht.

Geen elektrische fiets?

U kunt een elektrische fiets huren. De kosten per persoon voor 5 dagen zijn  € 130,00 incl. BTW o.v.b.

Fietsgids mee

Wilt u onder begeleiding fietsen? Er is de mogelijkheid om een meefietsende Hanzestedengids te boeken. Prijs en beschikbaarheid op aanvraag.

Stadswandelgids

Wilt u een Hanzestad goed leren kennen? In Kampen, Zwolle en Deventer staan ervaren stadsgidsen met een historische achtergrond op afroep voor u klaar. In 90 minuten leiden ze u door de stad. Hun verhalen zijn geïnspireerd door de Hanze én de Van Rossems. Prijs op aanvraag.

Audiotour

Alle Hanzesteden die we bezoeken hebben een eigen verhaal. Sanne Terlouw neemt u in onze izi-travel-app bij de hand en staat stil bij elke belangrijke plek. Verdwalen kan niet. Gratis.

Seizoen 2021
Vanwege de veiligheid van onze gasten fietsen we van hotel naar hotel. Deze zijn volledig ingericht volgens de richtlijnen van de RVIM.

Vriendinnen

Wilt u met uw beste vriendin deze 5 daagse HanzeTour boeken maar wel graag ieder haar eigen kamer? Dat kan uiteraard ook. Houd dan rekening met een toeslag.

U reist alleen?

Dat is uiteraard mogelijk. Houd rekening met een toeslag.

Groepen

Wilt u met een groter gezelschap deze 5 daagse HanzeTour boeken? Geef het aan ons door. Dan gaan we samen met u kijken hoe we uw fietsreis optimaal kunnen maken. Maatwerk dus. Prijs op aanvraag.

Singles HanzeTour Groepsreis

Wilt u meefietsen in een groep met andere singles? Elke laatste week van de maand is er ook een 5 daagse HanzeTour voor alleenstaanden die samen willen reizen. Geef dit aan op het formulier. Dan nemen we contact met u op.

Vrijblijvende aanvraag

 

AANVRAAG­FORMULIER

Vul hieronder uw gegevens in en kies de gewenste vertrekdag. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op om de door u gekozen reisaanvraag te bevestigen.

 

HanzeTour 2021 algemeen

 • Voer een getal tussen 0 en 10 in.
 • VoornaamAchternaam 
  1 persoonskamer
 • VoornaamAchternaam 
  2 persoonskamer
 • Datumnotatie:DD slash MM slash JJJJ
  Eerste fietsdag begint elke maandagochtend tussen 9 en 11 uur