Deventer Hattem Zwolle Deventer

NB In verband met de recente ontwikkelingen zijn we dagelijks bezig ons aanbod aan te passen aan de mogelijkheden die de RIVM ons biedt. Een aantal reizen zal pas later dit jaar weer kunnen worden gerealiseerd. Deze reizen zijn gemarkeerd met O.V.B. oftewel onder voorbehoud. Neem contact op met HanzeTour fietsvakanties met vragen over ons actuele aanbod. We beantwoorden uw vragen graag. DE VAN ROSSEMS WAREN U VOOR. Ze bezochten o.a. Hanzesteden als Zutphen, Arnhem, Hattem en Zwolle. In die laatste stad sprak Maarten van Rossem bij de Sassenpoort enthousiast over de Hanze. Dat was de inspiratie voor HanzeTour Fietsvakanties. Met dit geheel verzorgde HanzeTour arrangement fietst u 3 dagen door het uiterst gevarieerde IJsseldal landschap en kunt u zich, net zoals onze bekende historicus Maarten van Rossem, vergapen aan de herkenbare eeuwenoude skyline van Hanzestad Deventer en de indrukwekkende Middeleeuwse stadspoorten van Hanzesteden Hattem en Zwolle. Onderweg kunt u doen waar u zin in heeft. U heeft alle tijd om te genieten van de rijke historie van de Hanzesteden en van het prachtige landschap waar u op uw gemak doorheen fietst. U overnacht in comfortabele hotels in de directe omgeving van Deventer en Zwolle, waar de volgende morgen een heerlijk ontbijt voor u klaarstaat. Deze Deventer 3 daagse rondreis eindigt op de plek waar u de auto heeft geparkeerd en op uw splinternieuwe HanzeTour E-bikes bent gestapt, het Hotel Postillion Deventer aan de A1. Helaas moet u onze trouwe elektrische HanzeTour tweewieler bij het Hotel achterlaten. Bent u met uw eigen E-bike gekomen is dit het moment de fietsen weer op de autodrager te zetten. De HanzeTour fietstas t.w.v. 69 euro per stuk mogen als souveniertje gratis mee naar huis. Tot de volgende HanzeTour!

Reserveer nu
Vanaf € 235,-
 • Periode Prijs p.p.
 • Mrt € 235,-
 • Apr - Jun € 265,-
 • Jul - Aug € 295,-
 • Sep - Okt € 265,-
 • Toeslag 1 persoon
  alle prijzen incl BTW
  € 110,-

87,07 km

5 u

1535 kcal

493 m

Makkelijk

Contact

Programma 2021

Toon alle info

Deze route volgt de IJssel van Deventer, via Hattem, naar Zwolle.

Na het goed leren kennen van Hanzestad Deventer volgt u de IJssel stroomafwaarts en zoeft u met uw gratis HanzeTour E-bikes over de dijken en langs de uiterwaarden. Uiteindelijk, komt u, net als de Koggen vroeger, aan in Hanzestad Hattem. Nadat u dit goed geconserveerde havenstadje hebt bekeken vanaf het terras midden op het plein gaat u op weg naar de hoofdstad van Overijssel. Hanzestad Zwolle heeft in de vijftiende eeuw haar grootste bloeiperiode gekend. In deze Hanzestad kijkt u uw ogen uit. Genoeg van alle historie en cultuur? Ga dan heerlijk smikkelen en winkelen in het centrum. Vervolgens weer met de E-bikes retour naar Deventer langs de andere kant van de IJssel. Tip: neem een tussenstop bij Café ’t Praothuus te Wijhe naast de Middeleeuwse Nicolaaskerk uit 1300. Einde van de 2e fietsdag komt u aan bij het beginpunt, het Postillion Hotel in Deventer. Helaas moet u onze trouwe elektrische HanzeTour tweewieler bij het Hotel achterlaten. Uw overige bagage staat al klaar. Bent u met uw eigen E-bike gekomen is dit het moment de fietsen weer op de autodrager te zetten. De HanzeTour fietstassen  mogen als souveniertjes gratis mee naar huis.

 

Compleet standaard HanzeTour Deventer  3 Daagse arrangement:

 

 • seizoensprijzen per persoon variëren tussen € 235,- en € 295,-
 • inbegrepen 2 hotelovernachtingen inclusief ontbijt (logies/ontbijt)
 • gratis parkeerplaats
 • gratis HanzeTour E-bike
 • gratis HanzeTour fietstas t.w.v. 69 euro per stuk
 • gratis routeboekje met knooppunten kaart & route.nl-app
 • gratis bagageservice van hotel naar hotel
 • gratis 24/7 HanzeTour E-bike-service

Liever met uw eigen elektrische fiets op pad? Dan krijgt u 10% korting op het arrangement.

Het fietsseizoen is van 3 maart 2020 tot 31 oktober 2020

Niet inbegrepen

 • diner
 • toeslag 1 persoon € 110,- incl BTW
 • kosten onderhoud, reparatie en/of vervanging van eigen elektrische fiets

Tijdens de Deventer 3 daagse HanzeTour verblijft u in twee hotels

Postillion Hotel Deventer

Vlakbij de A1 en gelegen aan het fietspad naar historische centrum van Deventer. Dit stijlvolle viersterrenhotel is gesitueerd in de prachtige omgeving grenzend aan de IJssel. Er is gratis parkeergelegenheid voor uw auto beschikbaar. De hotelkamers zijn goed onderhouden en hebben een eigen badkamer met een regendouche. Het uitgebreide ontbijtbuffet bestaat onder meer uit eieren, worstjes, pannenkoeken, rauwkost en vers fruit.

Mercure Hotel Zwolle

Mercure Hotel Zwolle ligt aan de rand van Zwolle, op 2,5 km van het centrum van de stad. Het beschikt over een 24-uurs receptie en een terras met een panoramisch uitzicht op de omliggende velden. De kamers van Mercure Hotel Zwolle zijn voorzien van koffie- en theefaciliteiten en een satelliet-tv. Er is gratis WiFi beschikbaar in het hele hotel. Het ontbijt wordt geserveerd in de eetkamer, en bij mooi weer op het terras. De accommodatie bevindt zich op 1,6 km van het fietsknooppunt 16.

 

HanzeTour fietsrondjes, genieten voor 2.

Standaard

De HanzeTour standaard fietsreis arrangementen zijn afgestemd op de wensen en behoeften van 2 personen. Echtparen of vriendinnen delen samen een hotelkamer. Wilt u met meerdere stellen gaan fietsen? Goed idee! Boek dan per paar ofwel 2 personen.

Groepen

Wilt u met een groter gezelschap deze HanzeTour boeken? Geef het aan ons door. Dan gaan we samen met u kijken hoe we uw fietsreis optimaal kunnen maken. Maatwerk dus. Uiteraard kunt u ook eenpersoons HanzeTour boeken, houdt dan rekening met de toeslag van 70 euro.

Eigen elektrische fiets

Liever met uw eigen elektrische fiets op pad? Dan krijgt u 10% korting op het arrangement.

Fietsgids mee

Wilt u met een groep fietsen van tussen de 10 a 20 personen? Dan is er de mogelijkheid een tweetalige (NL/ENG) meefietsende Hanzestedengids te boeken. Leuk als u buitenlandse gasten of familie op bezoek heeft.

Seizoen 2020

Het HanzeTour fiets seizoen is van 3 maart 2020 tot 31 oktober 2020

Aankomstdagen

3 Daagse HanzeTours beginnen op Dinsdag (midweek) of Vrijdag (weekend)

AANVRAAG­FORMULIER

Vul hieronder uw gegevens in en kies de gewenste vertrekdag. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op om de door u gekozen reis te bevestigen.