Deventer Hattem Zwolle Deventer

*Deze 3 daagse variant is nog niet beschikbaar. De Van Rossems bezochten o.a. Hanzesteden als Zutphen, Arnhem, Kampen, Hattem en Zwolle. In die laatste stad sprak Maarten van Rossem bij de Sassenpoort enthousiast over de Hanze. Dat was de inspiratie voor HanzeTour Fietsvakanties. Met dit geheel verzorgde HanzeTour arrangement fietst u 3 dagen door het uiterst gevarieerde IJsseldal landschap en kunt u zich, net zoals onze bekende historicus, vergapen aan de herkenbare eeuwenoude skyline van Hanzestad Deventer en de indrukwekkende Middeleeuwse stadspoorten van Hanzesteden Hattem en Zwolle. Onderweg kunt u doen waar u zin in heeft. U heeft alle tijd om te genieten van de rijke historie van de Hanzesteden en van het prachtige landschap waar u op uw gemak doorheen fietst. U overnacht in comfortabele hotels en dineert in hoog gewaardeerde restaurants in Deventer en Zwolle. Een heerlijk ontbijt is ook standaard. Deze Deventer 3 daagse rondreis eindigt op de plek waar u de auto heeft geparkeerd en op de E-bikes bent gestapt, Boetiekhotel Finch in Deventer. De gehuurde elektrische tweewieler kunt bij het hotel achterlaten. Bent u met uw eigen E-bike gekomen is dit het moment de fietsen weer op de autodrager te zetten. De HanzeTour fietstas t.w.v. 69 euro per stuk mogen als souveniertje gratis mee naar huis. Tot de volgende HanzeTour! Meld u alvast vrijblijvend aan en ontvang uw persoonlijke reserveringsnummer. We beantwoorden uw vragen graag.

Vrijblijvende aanvraag
Op aanvraag
 • Periode Prijs p.p.
 • Op aanvraag (2022) € 0,-

87,07 km

5 u

1535 kcal

493 m

Makkelijk

Contact

Programma (OVB)

Toon alle info
Sanne Terlouw
HanzeTouristen
Libelle van Hanzestad naar Hanzestad
HANZETOUR.COM

Deze route volgt de IJssel van Deventer, via Hattem, naar Zwolle.

Na het goed leren kennen van Hanzestad Deventer volgt u de IJssel stroomafwaarts en zoeft u met uw E-bike over de dijken en langs de uiterwaarden. Uiteindelijk, komt u, net als de Koggen vroeger, aan in Hanzestad Hattem. Nadat u dit goed geconserveerde havenstadje hebt bekeken vanaf het terras midden op het plein gaat u op weg naar de hoofdstad van Overijssel. Hanzestad Zwolle heeft in de vijftiende eeuw haar grootste bloeiperiode gekend. In deze Hanzestad kijkt u uw ogen uit. Genoeg van alle historie en cultuur? Ga dan heerlijk smikkelen en winkelen in het centrum. Vervolgens weer met de E-bikes retour naar Deventer langs de andere kant van de IJssel. Tip: neem een tussenstop bij Café ’t Praothuus te Wijhe naast de Middeleeuwse Nicolaaskerk uit 1300. Einde van de 3e fietsdag komt u aan bij het beginpunt. Uw overige bagage staat al klaar. Bent u met uw eigen E-bike gekomen is dit het moment de fietsen weer op de autodrager te zetten. De HanzeTour fietstassen  mogen als souveniertjes gratis mee naar huis. (OVB) Meld u alvast vrijblijvend aan en ontvang uw persoonlijke reserveringsnummer.

 

Compleet HanzeTour  3 Daagse fietsrondreis arrangement (OVB):

 • Prijs op aanvraag
 • 2 Hotelovernachtingen inclusief ontbijt (logies/ontbijt)
 • Gratis parkeerplaats
 • Bagageservice van hotel naar hotel
 • Routes op papier en digitaal
 • Audiotours van de Hanzesteden
 • IJsselroute gids van Diederik Mönch t.w.v. € 13,90
 • Fietstas t.w.v. € 69,-
 • Alle bedragen inclusief btw
 • Specifieke wensen aangeven op aanvraagformulier
 • Extra overnachtingen voor en na het arrangement op aanvraag

Het fietsseizoen is van 1 juni 2021 tot 31 oktober 2021

Niet inbegrepen

 • Lunch
 • Toeslag 1 persoon
 • Kosten onderhoud, reparatie en/of vervanging van eigen elektrische fiets
 • Elektrische fiets (huur op aanvraag)

Tijdens de Deventer 3 daagse HanzeTour verblijft u in twee hotels

BoetiekHotel Finch Hanzestad Deventer.

We geven het woord aan Sigrid van De Telegraaf. Bijlage VRIJ kroont elke week een hotel tot hotel van de week.

“Een goed bed, een fijne douche, een perfecte service. Toen in 1871 het statige gebouw van wat toen hotel De Keizer heette werd gebouwd, moest het ’t visitekaartje van de stad worden. Niet zo gek: komend vanaf het station naar het centrum was het monumentale pand zo’n beetje het eerste wat de Deventerganger tegenkwam. Dus moest het indruk maken.

Bijna 150 jaar later is dat nog steeds het geval, al is het indrukwekkende pand sinds een jaar pas weer een hotel. Daarvoor waren er onder meer kantoren en een bank in gevestigd, getuige de kluizen in de kelder waar nu de toiletten zijn gevestigd.

Na een grondige verbouwing telt het stadshotel 24 kamers. Alle met smaakvol en kleurrijk design ingericht en met dank aan de reislust van eigenaar Jurgen ontdaan van opsmuk ’waar je toch niets aan hebt’.”

Na het ontbijt gaat de fietsreis via de IJssel en Hanzestad Hattem naar Hanzestad Zwolle. Zet uw fiets neer bij het hotel, uw bagage is er al.

Hotel Fidder – Patrick’s Whisky Bar wordt beheerd door een familie en is gevestigd in een monumentaal pand op 10 minuten wandelen van het centrum van Zwolle. Het hotel is ingericht in art nouveau-stijl. Alle kamers bieden gratis WiFi, een flatscreen-tv en thee- en koffiefaciliteiten. Gasten waarderen dit nostalgische hotel met gemiddeld een 8,4.

 

HanzeTour fietsrondjes, genieten voor 2.

Standaard

De HanzeTour standaard fietsreis arrangementen zijn afgestemd op de wensen en behoeften van 2 personen. Echtparen of vriendinnen delen samen een hotelkamer. Wilt u met meerdere stellen gaan fietsen? Goed idee! Boek dan per paar ofwel 2 personen.

Toprestaurants

 • Jackies Deventer (Tripadvisor score 9)
 • Noïs Zwolle (Google score 4,8 van 5)

Groepen

Wilt u met een groter gezelschap deze HanzeTour boeken? Geef het aan ons door. Dan gaan we samen met u kijken hoe we uw fietsreis optimaal kunnen maken. Maatwerk dus. Uiteraard kunt u ook eenpersoons HanzeTour boeken, houdt dan rekening met de toeslag van 70 euro.

Fietsgids mee

Wilt u met een groep fietsen van tussen de 10 a 20 personen? Dan is er de mogelijkheid een tweetalige (NL/ENG) meefietsende Hanzestedengids te boeken. Leuk als u buitenlandse gasten of familie op bezoek heeft.

Seizoen 2021

Het HanzeTour fiets seizoen is van 1 juni 2021 tot 31 oktober 2020

 

Vrijblijvende aanvraag

AANVRAAG­FORMULIER

Vul hieronder uw gegevens in en kies de gewenste vertrekdag. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op om de door u gekozen reis te bevestigen.

1Uw gegevens
2Reisgegevens