ELBURG DEVENTER DOESBURG ZUTPHEN HATTEM ZWOLLE KAMPEN

HanzeTour organiseert een zorgeloze luxe 3 daagse autovakantie vol natuur & cultuur naar onze historische Hanzesteden. Dit arrangement is inclusief halfpension overnachtingen bij Boetiekhotel Finch (Tripadvisor score 5, Best of the best-award) in Hanzestad Deventer. Het diner wordt geserveerd door Jackies & Mio Sogno (gemiddelde Tripadvisor score meer dan 4,5). Met HanzeTour heeft u alles in 1 keer goed en veilig geregeld. We reizen in het spoor van de Van Rossems die inmiddels al een flink aantal Hanzesteden hebben bezocht. Wilt u deze reis met een oldtimer of cabrio doen? Leuk idee, die klassiekers kunt u via ons huren. De HanzeTour autoreisvakantie ofwel road-trip volgt de middeleeuwse handelsroutes van de Hanze. Via de IJssel, Zuiderzee, Salland, Achterhoek en Veluwe naar Hanzesteden Elburg, Kampen, Zwolle, Hattem, Doesburg, Zutphen en Deventer. Deelnemers ontvangen gedetailleerde informatie en instructies bij boeking en een kop koffie wat lekkers en een HanzeTour tas bij vertrek. Wilt u wellicht deze HanzeTour doen? Meld u vrijblijvend aan en ontvang uw persoonlijke reserveringsnummer.

Vraag vrijblijvend aan
545,-
 • Periode Prijs p.p.
 • Vanaf 1 juni 2021 € 545,- p.p.

210 km

4,5 u

1109 kcal

53 m

Makkelijk

Contact

NATUUR & CULTUUR

Toon alle info
HANZETOUR.com

Deze HanzeTour voert u door de IJsselvallei en langs 7 Hanzesteden.

Met deze HanzeTour reist u door ruime en rustige gebieden van Nederland. Onderweg kunt u doen waar u zin in heeft. U heeft alle tijd om te genieten van de rijke historie van de Hanzesteden en van het prachtige landschap waar u op uw gemak doorheen rijdt. U dineert en overnacht in het comfortabele Hotel Finch in Hanzestad Deventer, waar de volgende morgen een heerlijk ontbijt voor u klaarstaat. U reist gemiddeld zo’n 50 kilometer per dag. Het is een fijne vakantie waarbij u Nederland opnieuw leert kennen. Meld u alvast aan.

PROGRAMMA ROADTRIP

Toon alle info

HANZETOUR HOTEL FINCH – Halfpension 3 daags autovakantie arrangement v.a. € 545,- p.p. (OVB)

 • 2x overnachtingen (logies/luxe ontbijt)
 • 2x diner (Mio Sogno & Jackies)
 • Uitgestippelde routes op papier en digitaal
 • Audiotour van elke Hanzestad
 • gratis HanzeTour fietstas t.w.v.  € 69,00 per stuk
 • De IJsselroute gids van Diederik Mönch t.w.v. € 13,90
 • We planten een boom per deelnemer
 • Specifieke wensen aangeven op aanvraagformulier
 • Nostalgische auto’s (te huur op aanvraag)
 • Arrangementsprijs op aanvraag

NB Specifieke wensen aangeven op aanvraagformulier.

Niet inbegrepen

 • Toeslag 1 persoon € 100,00  incl. btw.
 • Kosten onderhoud, reparatie en/of vervanging van eigen auto
 • Oldtimer of cabrio (3 dagen huur € 500,00  incl. btw.)
 • Verzekeringen
 • Toeristenbelasting
 • Drankjes bij het diner

Onbezorgd genieten in eigen land, we zijn klaar voor de 1,5 meter samenleving.

U verblijft in  BoetiekHotel Finch. We geven het woord aan Sigrid van De Telegraaf. Bijlage VRIJ kroont elke week een hotel tot hotel van de week.

Een goed bed, een fijne douche, een perfecte service.
Toen in 1871 het statige gebouw van wat toen hotel De Keizer heette werd gebouwd, moest het ’t visitekaartje van de stad worden. Niet zo gek: komend vanaf het station naar het centrum was het monumentale pand zo’n beetje het eerste wat de Deventerganger tegenkwam. Dus moest het indruk maken.

Bijna 150 jaar later is dat nog steeds het geval, al is het indrukwekkende pand sinds een jaar pas weer een hotel. Daarvoor waren er onder meer kantoren en een bank in gevestigd, getuige de kluizen in de kelder waar nu de toiletten zijn gevestigd.

Na een grondige verbouwing telt het stadshotel 24 kamers. Alle met smaakvol en kleurrijk design ingericht en met dank aan de reislust van eigenaar Jurgen ontdaan van opsmuk ’waar je toch niets aan hebt’.

Zo is het standaard bureau vervangen door een retro-style dressoir. Voor een extra vleug thuisgevoel en tevens om gasten aan te moedigen beneden in de, eveneens stijlvol ingerichte, bar te werken. Nu er vanwege de coronarestricties even moet worden omgedacht, is in samenwerking met de goede restaurants uit de stad een soort pop-up restaurantconcept bedacht waardoor er ook kan worden gegeten.

Alle kamers verschillen qua grootte en model. Wat de deze nacht gebruikte hotelkamer extra huiselijk maakt, en een unicum in het best lange hotel-cv van ondergetekende, is de aanwezigheid van een grote (nep)kamerplant. Gek eigenlijk dat een plant kan opvallen.

Ook anders: een incheckbalie ontbreekt. Inchecken gebeurt in de bar die in betere tijden niet alleen voor de gasten, maar ook voor de Deventenaren zelf als stamkroeg kan dienen.

De naam Finch ontleent het hotel aan de eigengereidheid van de vogel (en wellicht van de eigenaar): de vink volgt zijn eigen koers en vliegt nooit direct van A naar B. Het staat ook, volgens de verdere uitleg, voor verscheidenheid.

Die is er: in de kamers en in het interieur die weliswaar op elkaar zijn afgestemd, maar niet te bedacht. Een verzameling van alles waardoor er aan elke wand, in elk hoekje, op elke plek wel iets te valt ontdekken.

 

 

Interieur

Huiselijk met humor, kleurrijk design en veel accessoires op de bijzettafels en in de vensterbanken.

Locatie

Op loopafstand van het station en van de binnenstad van Hanzestad Deventer.

Service

Opvallend hartelijk en vriendelijk, het personeel lijkt precies aan te voelen wat de gast prettig vindt.

Alles is afgestemd op de wensen en behoeften van 2 personen uit hetzelfde huishouden. Echtparen delen samen een hotelkamer. Wilt u met meerdere stellen reizen? Goed idee! Boek dan per paar, ofwel 2 personen.

Geen auto?

U kunt een oldtimer of een cabrio huren. De kosten voor 3 dagen zijn  € 500,00 incl. BTW o.v.b.

Stadswandelgids

Wilt u een Hanzestad goed leren kennen? In Kampen, Zwolle en Deventer staan ervaren stadsgidsen met een historische achtergrond op afroep voor u klaar. In 90 minuten leiden ze u door de stad. Hun verhalen zijn geïnspireerd door de Hanze én de Van Rossems. Prijs op aanvraag.

Audiotour

Alle Hanzesteden die we bezoeken hebben een eigen verhaal. Sanne Terlouw neemt u in onze izi-travel-app bij de hand en staat stil bij elke belangrijke plek. Verdwalen kan niet. Gratis.

Veiligheid 
Het hotel volledig ingericht volgens de richtlijnen van de RVIM.

Vriendinnen

Wilt u met uw beste vriendin deze 3 daagse HanzeTour boeken maar wel graag ieder haar eigen kamer? Dat kan uiteraard ook. Houd dan rekening met een toeslag.

U reist alleen?

Dat is uiteraard mogelijk. Houd rekening met een toeslag.

Groepen

Wilt u met een groter gezelschap deze 3 daagse HanzeTour boeken? Geef het aan ons door. Dan gaan we samen met u kijken hoe we uw reis optimaal kunnen maken. Maatwerk dus. Prijs op aanvraag.

Singles HanzeTour Groepsreis

Wilt u meefietsen in een groep met andere singles? Elke laatste week van de maand is er ook een 3 daagse HanzeTour voor alleenstaanden die samen willen reizen. Geef dit aan op het formulier. Dan nemen we contact met u op.

VRIJBLIJVENDE AANVRAAG

 

AANVRAAG­FORMULIER

Vul hieronder vrijblijvend uw gegevens in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op om de door u gekozen reisaanvraag te bevestigen.

 

HanzeTour 2021 algemeen

 • Voer een getal tussen 0 en 10 in.
 • VoornaamAchternaam 
  1 persoonskamer
 • VoornaamAchternaam 
  2 persoonskamer
 • DD slash MM slash JJJJ
  Eerste fietsdag begint elke maandagochtend tussen 9 en 11 uur
In het spoor van de Van Rossems
Finch