Landgoed Avegoor Arnhem Doesburg Zutphen Deventer Hattem Zwolle Kampen Elburg Harderwijk Beekbergen Arnhem Landgoed Avegoor

Van Hanzestad naar Hanzestad in het spoor van de Van Rossems. Zij bezochten inmiddels Hanzesteden als Zwolle, Hattem, Kampen, Zutphen en Arnhem. Dat kunt u ook doen. Met de elektrische fiets bijvoorbeeld. De HanzeTour Arnhem 7 daagse fietsvakantie is als een reis door de tijd, van de Middeleeuwen tot anno nu. De route begint vlakbij de Hanzesteden Arnhem aan de Rijn en Doesburg aan de IJssel. Daarna loopt de route door de Achterhoek, de Hanzevallei langs de IJssel en over de Hoge Veluwe. U fietst met elektrische fietsen langs onze mooiste rivieren en meren, over hoge dijken met imponerende vergezichten. Gedurende deze vakantieweek bezoekt u telkens weer een andere historische Hanzestad; Doesburg, Zutphen, Deventer, Hattem, Zwolle, Kampen, Elburg en Harderwijk en als laatste Arnhem. Stuk voor stuk historische Nederlandse steden waar u de cultuur kunt proeven en natuurlijk ook een heerlijk hapje kunt eten. U verblijft in 6 bekende hotels op de route, logies ontbijt zijn inbegrepen. Deze week begint en eindigt bij het hotel waar u veilig en gratis uw auto kan parkeren. Samen uit, samen thuis. Alles safe, simpel en snel online geregeld op deze website. NB In verband met de recente ontwikkelingen zijn we dagelijks bezig ons aanbod aan te passen aan de mogelijkheden die de RIVM ons biedt. Deze reizen zijn gemarkeerd met O.V.B. oftewel onder voorbehoud. Contact ons met vragen over ons actuele aanbod. We beantwoorden uw vragen graag. Meld u alvast vrijblijvend aan en ontvang uw persoonlijke reserveringsnummer.

Vrijblijvende aanvraag
Vanaf € 745,- (o.v.b.)
 • Periode Prijs p.p.
 • 1 mrt - 1 jul 2021 p.p. inc. btw. € 745,-
 • 1 jul - 1 okt 2021 p.p. inc. btw. € 795,-
 • 1 okt - 1 dec 2021 p.p. inc. btw. € 745,-
 • Toeslag 1 persoon € 265,-
 • Huur elektrische fiets 7 dagen) € 175,-

323,8 km

12,5 u

3788 kcal

1114 m

Uitdagend

Contact

Programma Fietsvakantie (OVB)

Toon alle info
Hanzestad Zutphen Hanzetour Audiotour
Typisch Hanze
Hanzestad Zwolle

In 1 week langs alle 10 Hanzesteden (totaal ongeveer 324 km)

Deze HanzeTour* voert u in 1 week langs al onze 10 historische Hanzesteden. Met deze fietsrondreis wordt u door de mooiste fietsgebieden van Nederland geleid, de IJsselvallei, De Achterhoek en de Hoge Veluwe. Zo fietst u van Hanzestad naar Hanzestad. Onderweg kunt u doen waar u zin in heeft. U heeft alle tijd om te genieten van de rijke historie van de Hanzesteden en van het prachtige landschap waar u op uw gemak doorheen fietst. U overnacht in comfortabele hotels in – of in de directe omgeving van – een Hanzestad, waar de volgende morgen een heerlijk ontbijt voor u klaarstaat. U fietst gemiddeld zo’n 50 a 60 kilometer per dag. U bepaalt zelf het tempo. Het blijft vakantie. Deze rondreis eindigt op het punt waar u de auto gratis heeft geparkeerd en voor het eerst op de E-bike bent gestapt, het prachtige gelegen Landgoed Hotel Avegoor nabij de Hanzesteden Doesburg en Arnhem. *(Onder voorbehoud). Meld u alvast aan.

Compleet standaard HanzeTour 7 Daagse fietsrondreisarrangement (OVB):

 • seizoensprijzen per persoon beginnen vanaf € 745,00 incl BTW
 • inbegrepen 6 overnachtingen inclusief ontbijt (logies/ontbijt)
 • gratis parkeerplaats
 • gratis HanzeTour fietstas t.w.v. t.w.v. € 69,00 per stuk
 • De IJsselroute gids van Diederik Mönch t.w.v. € 13,90
 • gratis routeboekje met knooppunten kaart & route.nl-app
 • gratis bagageservice van hotel naar hotel
 • Elektrische fiets (huur op aanvraag)
 • Extra overnachtingen voor en na het arrangement op aanvraag
 • Alle bedragen inclusief btw

NB Specifieke wensen aangeven op aanvraagformulier.

Fietsseizoen is van 1 maart 2021 tot 31 oktober 2021

Niet inbegrepen

 • lunch/diner
 • toeslag 1 persoon € 265,00 incl BTW
 • kosten onderhoud, reparatie en/of vervanging van eigen elektrische fiets
 • elektrische fiets (7 dagen huur € 175,00 p.p. incl. btw.)
 • verzekeringen
 • toeristenbelasting

 

De standaard 7 daagse HanzeTour kent 6 overnachtingen;

Landgoed Hotel Avegoor Ellecom
U komt aan bij het Landgoed Hotel Avegoor gelegen aan de Hoge Veluwe en vlakbij Hanzestad Doesburg aan de overkant van de IJssel. U kunt uw de auto neerzetten bij parkeervak 1 of 2. U kunt na het inchecken uw bagage achterlaten op uw hotelkamer, uw handbagage in de HanzeTour fietstas doen en alvast Hanzestad Doesburg aan de IJssel en haar omgeving gaan verkennen. Uw fietsvakantie is begonnen.

IN STADSHOTEL ’TOER IS DE WELVAART VAN HANZESTAD ZUTPHEN VOELBAAR

Een goed bed, een fijne douche, een perfecte service. VRIJ kroont elke week een hotel tot hotel van de week. Dit keer Stadshotel & Proeflokaal ’tOer in Zutphen, gevestigd in een prachtig monumentaal pand aan de Marspoortstraat.

Stadshotel & Proeflokaal Toer, de smaak van de Hanze

Stadshotel & Proeflokaal Toer combineert hartelijke gastvrijheid met genieten. Het hotel beschikt over 15 kamers met elk een eigen stijl en indeling. Alle kamers zijn afgewerkt met hoogwaardige materialen, waardoor u de welvaart van de Hanze ook ervaart op uw kamer. In het restaurant maakt u een culinaire tijdreis met uw zintuigen. Proeflokaal Toer serveert hippe Hanzehapjes op stoere planken en plateaus, lekker om te proeven en gezellig om te delen. Geheel in de stijl van het Proeflokaal wordt ook het ontbijt uitgeserveerd op een plank.

BoetiekHotel Finch Hanzestad Deventer.

We geven het woord aan Sigrid van De Telegraaf. Bijlage VRIJ kroont elke week een hotel tot hotel van de week.

“Een goed bed, een fijne douche, een perfecte service. Toen in 1871 het statige gebouw van wat toen hotel De Keizer heette werd gebouwd, moest het ’t visitekaartje van de stad worden. Niet zo gek: komend vanaf het station naar het centrum was het monumentale pand zo’n beetje het eerste wat de Deventerganger tegenkwam. Dus moest het indruk maken.

Bijna 150 jaar later is dat nog steeds het geval, al is het indrukwekkende pand sinds een jaar pas weer een hotel. Daarvoor waren er onder meer kantoren en een bank in gevestigd, getuige de kluizen in de kelder waar nu de toiletten zijn gevestigd. Na een grondige verbouwing telt het stadshotel 24 kamers. Alle met smaakvol en kleurrijk design ingericht en met dank aan de reislust van eigenaar Jurgen ontdaan van opsmuk ’waar je toch niets aan hebt’.”

Mercure Hotel Zwolle

Deze accommodatie bevindt zich op 1,6 km van het fietsknooppunt 16. Mercure Hotel Zwolle ligt aan de rand van Zwolle, op 2,5 km van het centrum. Het beschikt over een 24-uursreceptie en een terras met een panoramisch uitzicht op de omliggende velden. De kamers van Mercure Hotel Zwolle zijn voorzien van koffie- en theefaciliteiten en een satelliet-tv. Er is gratis WiFi beschikbaar in het hele hotel dus u kunt alvast op de route.nl app op uw gemak uw volgende fietsetappe bestuderen. Het ontbijt wordt geserveerd in de eetkamer, en bij mooi weer zelfs op het aangrenzende terras.

Hotel-Restaurant De Mallejan bij Vierhouten.

In het hotel vindt u een bar met lounge. Schijnt de zon? Voor het hotel ligt een heerlijk terras.

Welkom bij Fletcher Hotel-Restaurant De Wipselberg-Veluwe.

Het hotel in Beekbergen is uniek gelegen midden in de Veluwse bossen. De hotelkamers bevinden zich verspreid op een heuvelachtig terrein van maar liefst 12 hectare.

HanzeTour fietsrondreizen, genieten voor 2.

Standaard

De HanzeTour standaard fietsreis arrangementen zijn inclusief bagageservice en verder afgestemd op de wensen en behoeften van 2 personen. Echtparen of vriendinnen delen samen een hotelkamer. Wilt u met meerdere stellen gaan fietsen? Goed idee! Boek dan per paar ofwel 2 personen.

Groepen

Wilt u met een groter gezelschap deze HanzeTour boeken? Geef het aan ons door. Dan gaan we samen met u kijken hoe we uw fietsreis optimaal kunnen maken. Maatwerk dus. Uiteraard kunt u ook eenpersoons HanzeTour boeken, houdt dan rekening met de toeslag van 265 euro.

Fietsgids mee

Wilt u met een groep fietsen van tussen de 10 a 20 personen? Dan is er de mogelijkheid een tweetalige (NL/ENG) meefietsende Hanzestedengids te boeken. Leuk als u buitenlandse gasten of familie op bezoek heeft.

Seizoen 2021
Het HanzeTour fiets seizoen is van maart 2021 tot november 2021

Aankomstdagen
7 Daagse HanzeTours beginnen op elke Maandag en eindigen op elke Zondag (weekend) van 1 maart tot 1 november 2020

Vrijblijvende aanvraag

AANVRAAG­FORMULIER

Vul hieronder uw gegevens in en kies de gewenste vertrekdag. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op om de door u gekozen reis te bevestigen.

1 Uw gegevens
2 Reisgegevens