Doesburg Bronkhorst Zutphen Gorssel Deventer Zwolle Hasselt Kampen Hattem Brummen Doesburg

Er is een nieuwe Hanzeroute. Een belangrijk verschil met de vorige route is dat nu ook de Hanzesteden Hattem en Hasselt opgenomen zijn. HanzeTour heeft deze nieuwe Hanzeroute omgewerkt tot een rondgaande 5 daagse tour waarbij je heen en weer langs de IJssel fietst. Bekend terrein voor kijkers van het programma Hier zijn De Van Rossems. Zij bezochten Hanzesteden als Kampen, Zwolle, Hattem, Zutphen en Arnhem. Dat kunt u ook doen. Met de elektrische fiets. De HanzeTour Hanzeroute 5 daagse fietsvakantie is als een reis door de tijd, van de Middeleeuwen tot aan anno nu. Deze route begint bij Hanzestad Doesburg. De fietsreis volgt de IJssel en gaat door de Achterhoek en de Hoge Veluwe. U fietst langs onze mooiste rivieren en meren, over hoge dijken met imponerende vergezichten. Het standaard arrangement is inclusief bagagevervoer. Alles safe, simpel en snel online geregeld op deze website. NB In verband met de recente ontwikkelingen zijn we dagelijks bezig ons aanbod aan te passen aan de mogelijkheden die de RIVM ons biedt. Een aantal reizen zal pas later dit jaar weer kunnen worden gerealiseerd. Deze reizen zijn gemarkeerd met O.V.B. oftewel onder voorbehoud. Neem contact op met HanzeTour fietsvakanties met vragen over ons actuele aanbod. We beantwoorden uw vragen graag.

Vrijblijvende aanvraag
Op aanvraag
 • Periode Prijs p.p.
 • Op aanvraag € 00,-

253,43 km

14:30 u

4468 kcal kcal

1394 m

Gemiddeld

Contact

Programma Fietsvakantie

Toon alle info
VRIJ HANZETOUR
De smaak van de Hanze
Typisch Hanze
HanzeTouristen

In 5 dagen langs 7 Hanzesteden

Gedurende deze fietsrondreis bezoekt u, op de E-bike, telkens weer een andere historische Hanzestad. Oost-Nederlandse steden als Doesburg, Zutphen, Deventer, Zwolle, Hasselt, Kampen & Hattem waar u de cultuur kunt proeven en natuurlijk ook een heerlijk hapje kunt eten. U verblijft in 2 hotels gesitueerd aan de route, daar zijn bij het verblijf logies/ontbijt inbegrepen.

HanzeTour HanzeRoute 5 Daagse kant-en-klaar arrangement (OVB)

 • inbegrepen 4 hotelovernachtingen (logies/ontbijt)
 • gratis parkeerplaats
 • route informatie met knooppunten kaart & route-app
 • gratis IJsselroute gids t.w.v. 13,90 euro
 • gratis HanzeTour fietstas t.w.v. 69 euro per stuk
 • gratis audiotours
 • elektrische fietshuur op aanvraag
 • gratis bagageservice van hotel naar hotel
 • alle bedragen inclusief btw
 • prijzen variëren per seizoen
 • NB Specifieke wensen aangeven op aanvraagformulier.

Niet inbegrepen

 • lunch/diner
 • toeslag 1 persoon 250,- incl BTW
 • kosten onderhoud, reparatie en/of vervanging van eigen elektrische fiets

Tijdens de LF3 Hanzeroute 5 Daagse HanzeTour verblijft u in twee hotels.

BoetiekHotel Finch Deventer

We geven het woord aan Sigrid van De Telegraaf. Bijlage VRIJ kroont elke week een hotel tot hotel van de week.

Een goed bed, een fijne douche, een perfecte service.
Toen in 1871 het statige gebouw van wat toen hotel De Keizer heette werd gebouwd, moest het ’t visitekaartje van de stad worden. Niet zo gek: komend vanaf het station naar het centrum was het monumentale pand zo’n beetje het eerste wat de Deventerganger tegenkwam. Dus moest het indruk maken.

Bijna 150 jaar later is dat nog steeds het geval, al is het indrukwekkende pand sinds een jaar pas weer een hotel. Daarvoor waren er onder meer kantoren en een bank in gevestigd, getuige de kluizen in de kelder waar nu de toiletten zijn gevestigd.

Na een grondige verbouwing telt het stadshotel 24 kamers. Alle met smaakvol en kleurrijk design ingericht en met dank aan de reislust van eigenaar Jurgen ontdaan van opsmuk ’waar je toch niets aan hebt’.

Zo is het standaard bureau vervangen door een retro-style dressoir. Voor een extra vleug thuisgevoel en tevens om gasten aan te moedigen beneden in de, eveneens stijlvol ingerichte, bar te werken. Nu er vanwege de coronarestricties even moet worden omgedacht, is in samenwerking met de goede restaurants uit de stad een soort pop-up restaurantconcept bedacht waardoor er ook kan worden gegeten.

Alle kamers verschillen qua grootte en model. Wat de deze nacht gebruikte hotelkamer extra huiselijk maakt, en een unicum in het best lange hotel-cv van ondergetekende, is de aanwezigheid van een grote (nep)kamerplant. Gek eigenlijk dat een plant kan opvallen.

Ook anders: een incheckbalie ontbreekt. Inchecken gebeurt in de bar die in betere tijden niet alleen voor de gasten, maar ook voor de Deventenaren zelf als stamkroeg kan dienen.

De naam Finch ontleent het hotel aan de eigengereidheid van de vogel (en wellicht van de eigenaar): de vink volgt zijn eigen koers en vliegt nooit direct van A naar B. Het staat ook, volgens de verdere uitleg, voor verscheidenheid.

Die is er: in de kamers en in het interieur die weliswaar op elkaar zijn afgestemd, maar niet te bedacht. Een verzameling van alles waardoor er aan elke wand, in elk hoekje, op elke plek wel iets te valt ontdekken.

Hotel Fidder – Patrick’s Whisky Bar

Dit intieme en rustieke familiehotel is gevestigd in een monumentaal pand op 10 minuten wandelen van het centrum van Zwolle. Het hotel is ingericht in art nouveau-stijl. Alle kamers bieden gratis WiFi, een flatscreen-tv en thee- en koffiefaciliteiten. Gasten waarderen dit nostalgische hotel met gemiddeld een 8,4.

HanzeTour fietsrondjes, genieten voor 2.

Standaard

De HanzeTour standaard fietsreis arrangementen zijn inclusief gratis bagageservice en verder afgestemd op de wensen en behoeften van 2 personen. Echtparen of vriendinnen delen samen een hotelkamer. Wilt u met meerdere stellen gaan fietsen? Goed idee! Boek dan per paar ofwel 2 personen.

Groepen

Wilt u met een groter gezelschap deze HanzeTour boeken? Geef het aan ons door. Dan gaan we samen met u kijken hoe we uw fietsreis optimaal kunnen maken. Maatwerk dus. Uiteraard kunt u ook eenpersoons HanzeTour boeken, houdt dan rekening met de toeslag van 250 euro.

Fietsgids mee

Wilt u met een groep fietsen van tussen de 10 a 20 personen? Dan is er de mogelijkheid een tweetalige (NL/ENG) meefietsende Hanzestedengids te boeken. Leuk als u buitenlandse gasten of familie op bezoek heeft.

Seizoen 2021
Het HanzeTour fiets seizoen is van 1 maart 2021 tot 31 oktober 2021

Aankomstdag
Deze HanzeTour begint op elke Maandag (midweek)

AANVRAAG­FORMULIER

Vul hieronder uw gegevens in en kies de gewenste vertrekdag. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op om de door u gekozen reis te bevestigen.

1 Uw gegevens
2 Reisgegevens