HanzeTour verzorgt georganiseerde fietsrondreizen naar 10 historische Hanzesteden inclusief overnachtingen, gratis E-bikes & bagageservice. Kiest u liever voor uw eigen elektrische fiets? Dan ontvangt u 10% korting.

De Van Rossems gingen u voor. Ze bezochten o.a. Hanzesteden als Zutphen, Arnhem, Hattem en Zwolle. Daar sprak Maarten van Rossem bij de Sassenpoort enthousiast over de Hanze. Dat was de inspiratie voor HanzeTour Fietsvakanties. In samenwerking met route.nl zijn er fietsroutes uitgestippeld, die gecombineerd zijn tot een fietsvakantie van drie, vijf of zeven dagen. Op deze website kunt u meer over onze reizen te weten komen. Is er een fietsrondreis die u wilt doen? Vul dan eenvoudig ons aanvraagformulier in en u ontvangt binnen 2 werkdagen een vrijblijvende offerte.

 

Zo werkt het

Overnachtingen in bekende hotels inclusief ontbijt (logies/ontbijt) + gratis parkeerplaats

 

Gratis HanzeTour boekje
met uitleg over uw fietsrondreis

Gratis HanzeTour E-bike+ gevulde fietstas die u na afloop mag houden. Eigen elektrische fiets is 10% korting.

 

Gratis knooppunten kaart & Route.nl-app

Gratis 24/7 E-bike-service door partner Van Dijk Bikes uit Hanzestad Kampen

 

Gratis bagageservice
van hotel naar hotel

Fietsknooppunten

In heel Nederland en België is een netwerk ontwikkeld bestaande uit fietsknooppunten. Bij iedere weg verandering staat een bordje met het richting en het nummer van het volgende knooppunt. Zo hoeft u alleen deze bordjes in de gaten te houden in plaats van het letten op de straatnamen of fietsnavigatie en kunt u meer genieten van de omgeving.

ROUTE.NL

De HanzeTour fietsroutes bestaan voornamelijk uit knooppunten en nemen u mee op ontdekkingstocht door de mooiste natuurgebieden en Hanzsteden in Nederland. De routes wijzen u de weg door bossen, over heide en zandverstuivingen en door historische en  culturele dorpjes en steden. Stap af bij de mooiste fietscafés, gezelligste hotels, beste restaurants en vele andere bijzondere locaties die Route.nl voor u heeft geselecteerd. Hier kunt u de benen strekken en onder het genot van een hapje en drankje genieten van de omgeving. Veel fietsplezier!

HanzeTour E-bike

Het Nederlandse fietsmerk Qwic levert onze HanzeTourBike.  Het is de Qwic Premium MN7 VV die zeer geschikt is voor de korte en middellange afstanden. De prijswinnende Bafang middenmotor in combinatie met de verende zadelpen en voorvork, zorgt ervoor dat u eenvoudig en comfortabel op uw bestemming bereikt. De accu is een 470 WTU en al onze fietsen hebben een lage instap. De kleur is mat-zwart met rode HanzeTour sticker en deze fiets is er in 3 maten: S/M/L.

HanzeTour Fietstas

Een HanzeTour bidon en een Route.nl routeboekje met alle informatie die u nodig heeft om veilig op uw bestemming aan te komen, ontbreken uiteraard niet. Daarnaast vindt u elke dag leuke extraatjes in uw fietstas, die betrekking hebben op uw trip van die dag. Informatie over bezienswaardigheden onderweg, maar ook een pakje Deventer koek of een potje Doesburgse mosterd. (Een bandenplakset? Nee, bij pech onderweg zorgt Hanzetour voor een vervangende fiets!*) *Het onderhoud en de 24/7  service wordt verleend door onze partner Van Dijk Bikes uit Hanzestad Kampen.

Afstanden

De afstanden per fietsdag variëren ongeveer tussen de 30 en 65 kilometer. Bij aankomstdagen verkent u de omgeving, Tussen de Hanzesteden onderling fietst u langs de IJssel, Rijn, IJsselmeer of gaat u door de Hoge Veluwe, of Achterhoek. Oftewel de mooiste mooiste fietsgebieden van ons land.

Aankomstdagen

  • 3 Daagse HanzeTours beginnen op Dinsdag (midweek) of Vrijdag (weekend)
  • 5 Daagse HanzeTours beginnen op Dinsdag (midweek) en eindigen op Zondag (weekend)
  • 7 Daagse HanzeTours beginnen op elke Maandag en eindigen op de volgende Zondag (weekend)

Een Hanze was een samenwerkingsverband van handelaren en steden tijdens de late Middeleeuwen.

De Hanzetijd vormt een zeer belangrijke periode in het ontstaan en de geschiedenis van Nederland. Om die reden is De Hanze als 7-de van 50 thema’s opgenomen in de Canon van Nederland. In Nederland waren overwegend Oost Nederlandse steden met zee- en binnenhavens actief lid van het machtige Hanzeverbond: Arnhem, Deventer, Doesburg, Elburg, Groningen, Harderwijk, Hasselt, Hattem, Kampen, Nijmegen, Oldenzaal, Ommen, Roermond, Stavoren, Tiel, Venlo, Zaltbommel, Zutphen en Zwolle. De IJsselvallei was in de Hanzetijd een belangrijke verbinding tussen de Rijn en het Duitse achterland en de Zuiderzee, die toegang bood tot de Noordzee en de Oostzee of Baltische Zee. Zo was Kampen in die periode een van de rijkste en machtigste steden van Europa: deze stad kan worden gezien als het Rotterdam van de Middeleeuwen en het koggeschip als het containerschip van de Middeleeuwen.

De Nieuwe Hanze

De Hanzehandel was gebaseerd op een unieke en duurzame samenwerking tussen kooplieden en steden met zee- of binnenhavens. Het economische gebied strekte zich uit van Londen tot Novgorod in Rusland en van Bergen Noorwegen tot Lissabon Portugal. Er kan worden gesproken van een kringloop van goederen via een netwerk van zeeverbindingen via de Noordzee en de Baltische Zee: op basis van de huidige inzichten kan feitelijk worden gesproken van een circulaire economie avant la lettre. De Hanzementaliteit zit nog steeds in het DNA van de 200 Hanzesteden. Wat is gebleven, zijn de oude ‘Hanzewaarden’:
  • verbondenheid en samenwerking
  • durf en lef
  • ondernemerschap
  • burgerzin en gemeenschapszin
Bron: Harry Webers voorzitter SER Overijssel

HanzeTour is van start.

 

 

 

 

 

 

BEKIJK ONS AANBOD