Een zorgeloze luxe rondreis naar de Hanzesteden in de IJsselvallei. Een kant-en-klaar halfpension arrangement. Dat is een HanzeTour. Alles in 1 keer goed geregeld.

De Van Rossems gingen ons voor. Ze bezochten Hanzesteden als Deventer, Zutphen, Kampen, Arnhem, Hattem en Zwolle. Hun enthousiaste verhalen werden de inspiratie voor HanzeTour, een Nederlandse reisorganisatie die verzorgde fietsvakanties en autoreizen vol natuur en cultuur in de IJsselvallei mogelijk maakt.

De mooiste routes, gewaardeerde hotels en restaurants, bagageservice, compleet reispakket & desgewenst verhuur van elektrische fietsen, oldtimer of cabrio.

In samenwerking met Diederik Mönch, de beste routemaker van Nederland, de digitale specialisten van route.nl en izi-travel, diverse influencers en Hanzesteden Marketing hebben we een aantal unieke arrangementen samengesteld.

We hebben alles persoonlijk getest, bekeken en geselecteerd. Onze hotels en restaurants scoren gemiddeld 4,5 sterren op Tripadvisor & Google reviews.

Alle informatie over de natuur & cultuur van dit uniek stukje Nederland, de IJsselvallei, hebben we gebundeld in het HanzeTour-pakket. Persoonlijke service inbegrepen.

De rode HanzeTour tas mag na afloop mee naar huis als souveniertje aan een onvergetelijke en veilige vakantie in eigen land.

Op deze website kunt u alles vinden over ons aanbod.

Heeft u vragen en/of opmerkingen? Neem contact met ons op, we beantwoorden graag persoonlijk uw vragen.

Zo werkt het

Nory & Rob over ons

“Wij hebben de 5-daagse tour gefietst. Prachtige routes door stille en uitgestrekte gebieden dicht langs de IJssel aan de hand van uitstekende routebeschrijvingen en op goede en compleet uitgeruste fietsen. In bijna alle aangedane Hanzesteden wandelingen gemaakt onder begeleiding van duidelijk ingesproken audiotour met interessante en leerzame uitweg over de bezienswaardigheden. Zowel in Deventer als in Zwolle overnachtingen in goede hotels gehad en fantastische diner-ervaringen in drie besproken restaurants. Ondanks dat het weer ons soms in de steek liet hebben wij volop genoten en willen Hanzetour reuze bedanken voor ervaringen die wij op deze manier hebben gehad”

Bep
Fietsen in rust en ruimte

Ook influencers doen de HanzeTour

Onze Hanzeroutes hebben wijzelf, Krijna, Patrick, Diederik en Jos, niet alleen zelf gefietst, ze zijn ook getest door fietsers tussen de 30 en 80 jaar.

Truus, Annelien, Sanne, Kerstin en Mirre hebben reisreportages en foto’s gemaakt waarvan u op deze website van kan genieten.

Hun ervaringen zijn niet alleen gepubliceerd in het Nederlands, maar ook in het Duits. Klik hier voor het verslag van Kerstin van Paradise-found.de

Kerstin

Niet zomaar wat routes.

IJSSELROUTE GIDS
IJSSELROUTE GIDS

HanzeTour heeft routes en audiotours met een verhaal

Onze vakantieroutes voeren u door de aantrekkelijkste streken van Oost-Nederland. Elke dagroute vertelt een eigen verhaal. Op zoek naar verhaallijnen in het landschap komt u vaak bij de IJssel terecht. Rivieren en kusten zijn immers de levensaders van Nederland. Cultuur is ermee verbonden als parels aan een snoer. De Nederlandse natuur ontleent bovendien haar internationale faam aan het water.

Meester routemaker Mönch

De HanzeTour audiotours, de routes en de begeleidende teksten zijn van de hand van Diederik Mönch, de maker van vele routegidsklassiekers*.

Zijn fietsvakantieroutes zijn verhaallijnen met een sterk thema. Naast reisinformatie over de Hanzeroutes die zowel op papier als digitaal wordt aangeboden vinden onze gasten een Routegids IJsselroute met veel achtergrondinformatie.

Want als je wat meer weet over natuur en cultuur, zie en beleef je meer. In deze gids veel praktische informatie (langparkeren, stations, veerdiensten).

HanzeTour deelnemers vinden de Routegids IJsselroute in de HanzeTour tas
  • Cultuur en natuur van de IJssel worden uitgebreid beschreven in elf thematische hoofdstukken.
  • Langs de route is veel te zien en te doen. De ‘kijk- en doepunten’ helpen je om van de tochten onvergetelijke uitstapjes te maken. Ga op bezoek bij de boer, neem een kijkje in een vogelkijkhut, beklim een molen.
  • De fotografie treft de sfeer van de IJssel goed. De gids is een plezierig kijkboek dat voor veel voor- en napret zorgt.
  • Het plezier van fietsen en wandelen is meer dan trappen en stappen. In de gids vind je een selectie van bijzondere koffie- en lunchadressen.

*De IJsselroute gids en de andere themaroute gidsen van Mönch Media zijn los te koop. De gidsen zijn verschenen bij uitgeverij Buijten en Schipperheijn.

HanzeTour Audiotour Zutphen

VRIJ HANZETOUR

Hotelverblijf + gratis parkeerplaats

HanzeTourpakket
met uitleg en extra’s

Gevulde HanzeTourtas die u na afloop mag houden.

Routekaarten, route-app & izi-travelaudiotour

Oldtimer, cabrio, elektrische fiets of auto verhuur

Bagageservice
van hotel naar hotel

Knooppunten

In heel Nederland en België is een netwerk ontwikkeld bestaande uit fietsknooppunten. Bij iedere weg verandering staat een bordje met het richting en het nummer van het volgende knooppunt. Zo hoeft u alleen deze bordjes in de gaten te houden in plaats van het letten op de straatnamen of fietsnavigatie en kunt u meer genieten van de omgeving.

ROUTE.NL

De HanzeTour fietsroutes bestaan voornamelijk uit knooppunten en nemen u mee op ontdekkingstocht door de mooiste natuurgebieden en Hanzsteden in Nederland. De routes wijzen u de weg door bossen, over heide en zandverstuivingen en door historische en  culturele dorpjes en steden. Veel fietsplezier!

HanzeTour E-bike*

Het Nederlandse fietsmerk Qwic levert onze HanzeTourBike. Het is de Qwic Premium MN7 VV die zeer geschikt is voor de korte en middellange afstanden. De prijswinnende Bafang middenmotor in combinatie met de verende zadelpen en voorvork, zorgt ervoor dat u eenvoudig en comfortabel op uw bestemming bereikt. De accu is een 470 WTU en al onze fietsen hebben een lage instap. De kleur is mat-zwart met rode HanzeTour sticker en deze fiets is er in 3 maten: S/M/L. *Onder voorbehoud van beschikbaarheid. Tegen dezelfde condities kunt u ook een Gazelle of Sparta E-bike huren.

HanzeTour tas

Een HanzeTour bidon en een routeboekje met alle informatie die u nodig heeft om veilig op uw bestemming aan te komen, ontbreken uiteraard niet. Daarnaast vindt u leuke extraatjes in uw fietstas.(Een bandenplakset? Nee, bij pech onderweg zorgt Hanzetour voor een vervangende fiets!*)

Afstanden

Kiest u voor een fietsreis? De afstanden per fietsdag zijn gemiddeld 35 kilometer (Zuid) en  50 kilometer (Noord). Zeg zo’n 2 uur a 3 uur fietsen per dag  met een elektrische fiets. Bij aankomst bij het starthotel kunt u de auto parkeren, de elektrische fiets pakken en meteen op pad. Uw overige bagage kunt u bij de receptie achterlaten, uw kamer wordt terwijl u fietst op orde gemaakt. Tussen de Hanzesteden onderling fietst u langs de IJssel, Rijn, IJsselmeer of gaat u door de Hoge Veluwe, of Achterhoek. Oftewel de mooiste mooiste fietsgebieden van ons land.

Aankomstdagen

Dit seizoen is vanwege COVID-19 anders dan verwacht. Wij volgen de ontwikkelingen en mededelingen van de overheid en RIVM op de voet. Onderstaande zijn onder voorbehoud. Ons advies is contact op te nemen om informatie over het actuele aanbod te verkrijgen.

*afhankelijk van beschikbaarheid 

Een Hanze was een samenwerkingsverband van handelaren en steden tijdens de late Middeleeuwen.

De Hanzetijd vormt een zeer belangrijke periode in het ontstaan en de geschiedenis van Nederland. Om die reden is De Hanze als 7-de van 50 thema’s opgenomen in de Canon van Nederland. In Nederland waren overwegend Oost Nederlandse steden met zee- en binnenhavens actief lid van het machtige Hanzeverbond: Arnhem, Deventer, Doesburg, Elburg, Groningen, Harderwijk, Hasselt, Hattem, Kampen, Nijmegen, Oldenzaal, Ommen, Roermond, Stavoren, Tiel, Venlo, Zaltbommel, Zutphen en Zwolle. De IJsselvallei was in de Hanzetijd een belangrijke verbinding tussen de Rijn en het Duitse achterland en de Zuiderzee, die toegang bood tot de Noordzee en de Oostzee of Baltische Zee. Zo was Kampen in die periode een van de rijkste en machtigste steden van Europa: deze stad kan worden gezien als het Rotterdam van de Middeleeuwen en het koggeschip als het containerschip van de Middeleeuwen.

De Nieuwe Hanze

De Hanzehandel was gebaseerd op een unieke en duurzame samenwerking tussen kooplieden en steden met zee- of binnenhavens. Het economische gebied strekte zich uit van Londen tot Novgorod in Rusland en van Bergen Noorwegen tot Lissabon Portugal. Er kan worden gesproken van een kringloop van goederen via een netwerk van zeeverbindingen via de Noordzee en de Baltische Zee: op basis van de huidige inzichten kan feitelijk worden gesproken van een circulaire economie avant la lettre. De Hanzementaliteit zit nog steeds in het DNA van de 200 Hanzesteden. Wat is gebleven, zijn de oude ‘Hanzewaarden’:
  • verbondenheid en samenwerking
  • durf en lef
  • ondernemerschap
  • burgerzin en gemeenschapszin
Bron: Harry Webers voorzitter SER Overijssel

Eigen auto of oldtimer huren?

BEKIJK ONS AANBOD

HANZETOUR VOORWAARDEN

Onze reisvoorwaarden

Op al onze boekingen gelden de volgende voorwaarden. We zijn van mening dat het belangrijk is dat onze voorwaarden gemakkelijk leesbaar en helder zijn. Daarom houden we onze voorwaarden kort en begrijpelijk. Door bij ons een arrangement te boeken gaat u akkoord met deze voorwaarden. Heeft u een vraag over onze reisvoorwaarden? Neem dan contact op met ons. We helpen u graag verder

Boeking:

Via onze site kunt u het fietsarrangement van uw keuze boeken. Indien u op de button verzenden klikt, maakt u een reservering. Wij gaan nakijken of dit arrangement op het door u gekozen tijdstip beschikbaar is. Binnen 24 uur ontvangt u een bevestiging van uw arrangement of we nemen contact met u op als dit arrangement op die datum niet beschikbaar is. We gaan dan samen met u kijken of er een andere dag of ander arrangement mogelijk is.

Indien uw arrangement beschikbaar is ontvangt u een bevestiging en een factuur waarop uw arrangement is vermeld met de door u gekozen datum. U heeft dan 14 dagen de tijd om de factuur te voldoen. Zodra het bedrag op onze rekening binnen is, is uw arrangement definitief geboekt. Indien de factuur niet binnen 30 dagen is voldaan vervalt de reservering.

Annulering:

Tot 30 dagen voor de startdatum van uw arrangement kunt u uw boeking zonder opgaaf van reden annuleren. Tussen 30 dagen en 15 dagen voor de startdatum krijgt u bij annuleren 75% van de reissom retour. Tussen 15 dagen en 8 dagen voor de startdatum krijgt u 25% retour en bij 7 dagen of minder krijgt u geen restitutie. Voor elke reservering brengen wij € 25,- administratiekosten per persoon in rekening.

Wijzigen:

Tot 30 dagen voor startdatum kunt u uw arrangement tussentijds wijzigen indien u een andere route of startdatum wenst. Hiervoor brengen wij € 25,- aan kosten per persoon in rekening. 

Medische essenties en allergieën geeft u aan bij het reserveren

Indien er medische beperkingen zijn of allergieën, verzoeken wij u deze bij de reservering kenbaar te maken. Wij zullen alles in het werk stellen om hiermee rekening te houden. Omdat u een fietsarrangement boekt dient u in een redelijke conditie te zijn. Voor het aanvragen van een medische essentie bij een accommodatie of aangepast transfer kunnen kosten in rekening gebracht worden.

Verzekeringen

Ga altijd verzekerd op reis. De kosten die u maakt tijdens een noodsituaties worden door uw reisverzekering gedekt. Zonder reisverzekering zijn deze kosten voor eigen rekening.

 Aansprakelijkheid

Wij zijn niet aansprakelijk voor geleden schade aan persoonlijke eigendommen noch voor opgelopen letsel van welke aard dan ook.  

Hanzetoer BV

info@hanzetour.com

Adres: Batavenlaan 9

Postcode: 7312TM

Plaats: Apeldoorn

KVK-nummer: 75437651

Vestigingsnr: 000043306705