5 Juni 2021 gaat de Horeca weer echt open. Goed nieuws want HanzeTour heeft de beste hotels en restaurants van alle Hanzesteden.

Op de schaal van 1 tot 10 scoren onze Horeca partners gemiddeld ongeveer 9 punten. Daar zijn we trots op. Want vakantie vieren in eigen land behoort een feest te zijn. We hebben heel wat parels in onze kroon. Zoals BoetiekHotel Finch Deventer, de onbetwiste nummer 1 van Deventer, ontving van het prominente reisplatform Tripadvisor zelfs het predicaat ‘Travellers’ Choice 2021 Best of the best’ voor kleine hotels in Nederland.

Tafelen op niveau.

Ook dineren is geen straf bij HanzeTour. Onze gasten krijgen de beste tafels bij Koetshuis Rhederoord (vermelding Michelin Gids), Proeflokaal Toer Zutphen (Tripadvisor score 5 sterren), Jackies en Mio Sogno (foto) in Deventer (allebei 4,5 sterren), Poppe en Noïs (Tripadvisor scores 9 en 9,2) in Zwolle, De Bottermarck (Michelin-gids sinds 2005 elk jaar bekroond met twee bestekjes), het nieuwe uniek gelegen Paviljoen Hanzezicht in Hanzestad Kampen en als laatste restaurant Savage in Hanzestad Harderwijk (Google score 5 van 5).

Mio Sogno

HanzeTour Bagageservice Sneak Preview

HanzeTour Bagageservice Sneak Preview
HanzeTour Bagageservice Sneak Preview

Nieuwsbericht voor onze Duitse website-bezoekers:

Hansestädte Radreise Holland – Tipps für die coolste Hansestädtetour

Kerstin

Wie hebben we daar?

Kijk, daar zul je ze hebben! De Van Rossems in Deventer voor de opnamen van hun TV programma. Hier staan ze op de Brink met in de achtergrond De Waag, inmiddels een museum.
Laten wij nu Maarten van Rossem in 2019 tijdens de opnamen van onze commercial in Deventer getipt hebben gegeven ook deze Hanzestad te bezoeken.
Toeval of niet, maar na Kampen, Zutphen, Arnhem, Zwolle & Hattem is Deventer nu de 6e Hanzestad die de Van Rossems vereren met een bezoekje en een kritische blik. We kijken nu al uit naar het 7e seizoen van deze succesvolle reeks.
PERSBERICHT
Elke zaterdag van 8 mei t/m 12 juni, steeds rond 20.30 uur, NPO 2.
De Van Rossems zijn terug met zes nieuwe afleveringen! Ze bezoeken wederom zes steden en vertellen erover met veel kennis, zonder enige opsmuk én met gevoel voor humor. Maarten doet dat vanuit zijn specialiteit, geschiedenis, Sis als kunsthistorica en Vincent als expert op het gebied van architectuur. De Van Rossems beginnen in de hoofdstad van Drenthe, Assen, en eindigen in de woonplaats van Maarten, Utrecht.

@hanzetour Tip: Afl. 3 – 22 mei: Hanzestad Kampen

We gaan weer open!

We gaan weer open!
Vanaf 26 mei 2021

Het weer wordt steeds mooier en Nederland komt langzaam, maar zeker, uit de gevarenzone.

Het team van HanzeTour is hard bezig, om aan de hand van de meest recente informatie, 6 vernieuwde rondreis-arrangementen voor seizoen 2021 te maken;

3 Fietsreizen & 3 autoreizen

Volgende maand komen daar nog 2 fietsreizen bij, daarover later meer.

Zodra we de arrangementen en routes definitief hebben wordt de website aangepast en kunnen we overgaan tot het boeken van de aanvragen.

Het goede van vorig seizoen blijft behouden, onze gasten waren unaniem enthousiast zoals hieronder Leo en Agnes schrijven:

Mooie afwisselende tocht

“We hebben deze tocht afgelopen week gefietst: iedere dag weer een prachtige, afwisselende route, met geregeld een bezoek aan een stad. Natuur en stad : een leuke variatie. Wij hebben de tocht geboekt bij Hanzetour, alles was prima geregeld, met een mooie info-map met routes en wetenswaardigheden en telefonische backup van Patrick van Hanzetour. Wij gebruikten de GPS navigatie, die was perfect. Kortom : een probleemloze, mooie fietsvakantie. aanrader.” Leo&Agnes

Wilt u onze Hanzestad Zutphen Audiotour doen?

HANZETOUR audiotour

Leuk artikel in samenwerking met VRIJ Magazine Reizen

VRIJ Magazine HanzeTour audiotour reportage
VRIJ Magazine HanzeTour audiotour reportage
HanzeTour Audiotour in VRIJ Magazine
Tekst: Sigrid Stamkot Foto: paradise-found.de

HanzeTour audiotour in VRIJ Magazine Reizen

De HanzeTour audiotours, de routes en de begeleidende teksten zijn van de hand van Diederik Mönch, de maker van vele routegidsklassiekers Meer over de HanzeTour audiotours kunt u hier lezen.

Hanzesteden langs de IJssel in de Libelle

Zutphen, Zwolle, Kampen, Doesburg of Deventer: u heeft deze Nederlandse Hanzesteden vast al voorbij zien komen op TV, maar nam u wel eens de tijd om ze echt te ontdekken? Journalisten Chris Muyres en Caroline Coehorst wel en gingen voor dit bekende damesblad op pad met de fiets. De Hanzesteden bieden namelijk een mooie mix van cultuur, gezellige terrasjes, leuke restaurants en dat allemaal in een historisch decor. Libelle vond het de moeite waard om er maar liefst 8 pagina’s mee te vullen. Wellicht een mooie vakantietip voor 2021.

Ontdek zelf een onbekend stukje Nederland met de elektrische fiets.

Reis van Hanzestad naar Hanzestad en ontdek de mooiste fietsroutes van de IJsselvallei. Doe een HanzeTour.

Libelle van Hanzestad naar Hanzestad

Onze ambassadeur Maarten van Rossem, Hanzestad Elburg en de Veluwe in de eerste ANWB Kampioen van 2021.

Kampioen Maarten van Rossem
Kampioen Maarten van Rossem
Historicus Maarten van Rossem is niet alleen liefhebber van cultuur, maar ook een enthousiaste natuurliefhebber. Daarom kunt u hem niet alleen steden als Kampen en Zutphen maar ook in stadsparken en natuurlandschappen zien wandelen. Op YouTube kunt u daarvan talloze voorbeelden vinden. Niet alleen daar is hij volop aan het woord, ook in dit interview weet hij heel goed uit te leggen wat hem interesseert en beweegt. We zullen hem binnenkort uitnodigen om onze HanzeTour audiotours een keer te proberen. Wordt vervolgd.

HANZESTAD ELBURG

Verder in dit eerste nummer Hanzestad Elburg, een uniek stadje waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Dat leest u weleens vaker, maar Elburg is heel bijzonder vanwege de stadsmuur en het stratenplan. Het kent geen gelijke in Nederland. Als u met onze audiotour door de nauwe steegjes langs de monumentale panden loopt beleeft u een stukje geschiedenis. Want Elburg was in de middeleeuwen een échte handelsstad. Als u met de fiets kilometers wilt maken zult u ontdekken dat Elburg ook een zeer bijzondere ligging heeft. Fietsroutes rondom havenstadje Elburg gaan dwars door de Veluwe, door bos en heide en volgen het spoor van de oude handelswegen werden vroeger gebruikt door Duitse kooplieden.

Niet alleen voor fietsers is dit een heel mooi stukje Nederland, de HanzeTour autoreis begint in Elburg, bij de molen van de bakker. U kunt daar met de eigen auto of met een gehuurde oldtimer of cabrio en een kop koffie beginnen, de HanzeTour tas met alle reisinformatie in ontvangst nemen en vervolgens 3 dagen lang Touren. U overnacht in het veel geprezen Hotel Finch in Hanzestad Deventer. Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Op verzoek van onze gasten: de HanzeTour autorondreis.

Toegegeven, we hebben het niet zelf bedacht. Die eer gaat naar mevrouw Bos: “Ik zou met een vriendin een leuke korte vakantie willen naar de Hanzesteden. Drie nachten…We zijn met de auto dus kunnen ook daar gebruik van maken.”

Het was even omdenken, maar het is gewoon een goed idee. De Ijsselvallei en de Hanzesteden zijn het hele jaar open, en waarom niet interessante Hanzeroutes voor automobilisten inclusief wandelingen in natuurgebieden maken. Onze HanzeTour stadswandelingen, kijkpunten en audiotours kunnen alle liefhebbers van cultuur 365 dagen per jaar genieten, ongeacht hun middel van transport.

Naast speciale cultuur & natuur Hanzethema routes hebben we ook gekeken naar autoverhuur en overnachtingen met karakter.

Zo kwamen we op onze zoektocht naar passende vierwielers uit bij Nostalgico in Hanzestad Elburg, een hoog gewaardeerde oldtimer en cabrio verhuurder met hanzementaliteit. Zij waren bereid desgewenst hun klassiekers te verhuren voor ons speciale 3 daagse (midweek) arrangement.

Overnachten doen we volledig in stijl, in Hanzestad Deventer bent u welkom bij Boetiekhotel Finch, we verwijzen naar de lyrische reviews in o.a. De Telegraaf VRIJ bijlage. Of die van onze gasten die er deze zomer verbleven. Dineren? Zelfs dat kan bij Finch, want niemand anders dan de chef van The Lemon Tree staat achter het fornuis met zijn manschappen. Zo heeft deze bijzondere tijd ook zijn voordelen.

Citaat van de maand: "Wat wonen we toch in een prachtig land!"

“…In februari 2020, boekten wij – een groep actieve vriendinnen tussen 71 en 75 jaar – een fietsvakantie bij HanzeTour. Ondanks Corona, kon onze vakantie met een aangepast arrangement doorgaan.

Op 18 augustus vertrokken we naar Fletcher hotel Epe, waar we door HanzeTour werden ontvangen. De ebikes met vrolijke rode HanzeTour tassen stonden al voor ons klaar en na de koffie vertrokken we.

De uitgezette routes waren iedere dag weer een verrassing, langs de mooiste (bos) paden, bloeiende hei de en coulissen landschappen, aantrekkelijke buitens, dorpjes en Hanze steden. In de steden konden we een (ingesproken) stadswandeling op de telefoon volgen.

Wat wonen we toch in een prachtig land! … We hadden schitterend weer, dat werkte erg mee. Kortom: het was een *****(meer zijn er niet)sterrentocht, super geregeld en zeer aan te bevelen! Wij komen nog een keer terug! Carla, Itty, Mieke, Rini en Tanja”

Blogger Kerstin doet de HanzeTour

Ontzettend leuk vonden we dat Kerstin van paradisefound.de Nederlandse Hanzesteden op haar gemak en op onze elektrische HanzeTour fiets beter wilde leren kennen. Haar Hanzesteden fietstocht blog is inmiddels online! (Duitstalig verslag)

HanzeTour
HANZETOUR.COM

Overige gasten reviews

REVIEWS

“….Ik wil allereerst even vertellen, dat ik een heerlijke vakantie bij jullie heb gehad….”

“Eerst wil ik aangeven dat alles perfect georganiseerd was.De routes waren gevarieerd (bos, heide, landelijk, langs de IJssel, leuke plaatsjes) in één woord prachtig. Overnachtingen in de hotels, incl. ontbijt, lunch pakket en diner waren ook prima, zelfs overdadig….we hebben onze prima vermaakt en genoten van de routes en de plaatsjes waar we doorheen kwamen….”

“…Goed thuisgekomen wil ik je hartelijk bedanken voor de mooie fietsvakantie…Ik heb zeer genoten van de natuur en de kunst/cultuur in de steden; veel gezien. Het fietsen met de elektrische fiets is een ervaring op zich…”

“…laaiend enthousiaste verhalen gehoord van mijn vriendinnen die vorige week de Hanzetour maakten…”

DE NEDERLANDSE TOERIST. DOE DE HANZETOUR.

STENTOR: Fiets je langs de IJssel, dan kom je een boel moois tegen. Er is dan ook niet voor niets een heuse Hanze-fietsroute ontwikkeld. Fietsblogger Mirre Oost (33) nam haar volgers de afgelopen dagen digitaal mee om de vernieuwde versie van deze route in alle glorie te laten zien. De route van zo’n 140 kilometer voert fietsers langs de Hanzesteden Doesburg, Zutphen, Deventer, Hattem, Zwolle en Kampen.

HET VERSLAG 

Hier zijn de Van Rossems 2020

Vorige week waren Maarten van Rossem, zijn broer Vincent en zijn zus Sis te gast in Hanzestad Kampen om opnames te maken van de populaire TV-serie #HierzijndeVanRossems. De uitzending over Kampen zal naar verwachting in het voorjaar van 2021 worden uitgezonden.

Press clippings

Geen gewone fietsvakantie

Natuurlijk kunt u uw fietsvakantie helemaal zelf plannen. 

Het boeken van een HanzeTour kant-en-klaar arrangement heeft echter een aantal voordelen:

  • Bij alle trektochten van hotel naar hotel is bagagevervoer bij de prijs inbegrepen.
  • Wie van hotel naar hotel fietst, wil voor één nacht kunnen boeken. Dat is niet altijd mogelijk. Wij werken samen met hotels die dit wél doen.
  • Omdat wij per fietsdag hebben bepaald wat de beste en kortste fietsroute naar de volgende Hanzestad is, bent u altijd voorzien van de juiste route.
  • Van elke Hanzestad hebben we een HanzeTour stadswandeling en een audiotour gemaakt. 
  • Alles is geregeld, u hoeft onderweg nergens meer over na te denken en hebt alle tijd om met volle teugen zorgeloos te genieten.
Typisch Hanze

VIER VAKANTIE VEILIG. DOE DE HANZETOUR.

NIEUW: HANZETOUR IJSSELVALLEI NOORD & ZUID

Maarten van Rossem vond het wel een aardig idee. Een verzorgde 5 daagse fietsrondreis vol cultuur & natuur naar historische Hanzesteden in de IJsselvallei. Dit fietsvakantie arrangement is inclusief volpension (noord) of halfpension (zuid) overnachtingen & bagageservice. Heeft u geen E-bike? Deze kunt u vijf dagen huren en op uw gemak door de IJsselvallei fietsen. Wilt u deze zorgeloze fietsrondreis ook doen? Dat kan. Vul het aanvraagformulier in.

IJSSELVALLEI

Vanaf de vertakking met de Rijn ter hoogte van Hanzestad Arnhem slingert de IJssel door weidse uiterwaarden in noordelijke richting het IJsselmeer, ooit de Zuiderzee. Dit afwisselende gebied en deze bijzondere steden en stadjes kunt u het beste, lekker ontspannen, op de elektrische fiets verkennen, vinden wij van HanzeTour.

HANZESTEDEN

De Hanzetijd vormt een zeer belangrijke periode in het ontstaan en de geschiedenis van Nederland. Een Hanze was een samenwerkingsverband van handelaren en steden tijdens de late middeleeuwen. Het economisch zwaartepunt lag in Noord-Duitsland. Maar ook steden in Nederland profiteerden van de Europese handel. De IJssel en de Zuiderzee waren in de Hanzetijd een belangrijke verbinding tussen de handelssteden langs de Oostzee en de bloeiende steden langs de Duitse Rijn. De IJsselsteden vormden in de 14e/15e eeuw het economisch hart van Nederland.

Wist u dat in Nederland ooit 20, overwegend Oost Nederlandse, steden met zee- en binnenhavens lid waren van het machtige Hanzeverbond? Aan de 125 kilometer lange rivier liggen Hanzesteden met een rijk verleden. Ze liggen als goed geconserveerde historische pareltjes verspreid in de IJsselvallei. Hanzestad Zwolle mag in deze HanzeTour niet ontbreken. Niets voor niets zijn de Van Rossems hier geweest om de historie, architectuur en cultuur van deze stad te bespreken. Bij de imposante Sassenpoort vertelde Maarten van Rossem over de Hanze. Zijn woorden waren de inspiratie van HanzeTour, fietsvakanties door de IJsselvallei en langs de Hanzesteden. Onbezorgd genieten in eigen land, we zijn klaar voor de 1,5 meter samenleving. U fietst van hotel naar hotel.

HANZE STADSWANDELINGEN

Alle Hanzesteden die we bezoeken hebben een eigen verhaal. Sanne Terlouw neemt u in onze HanzeTour izi-travel-app bij de hand en staat stil bij elke belangrijke plek. Verdwalen kan niet. Inmiddels kunnen ook groepen van 10 mensen een HanzeTour stadswandeling maken met gids. Dit kunt u aangeven in ons aanvraagformulier.

Neem contact met ons op als u vragen heeft over het actuele aanbod. We beantwoorden uw vragen persoonlijk.

Iedere Hanzestad zijn eigen Hanzetas: De Hanzestadtas.

De skylines van alle populaire Nederlandse Hanzesteden worden vereeuwigd op de knalrode Hanzetassen die producent Pacor.nl samen met fietsreisorganisatie HanzeTour.com ontwikkeld heeft. Hanzestad Zwolle, de hippe en historische hoofdstad van Overijssel, is de eerste Nederlandse Hanzestad die zich zo kan profileren richting haar bezoekers en bewoners.

Deze multifunctionele tassenlijn is ontstaan vanuit de passie voor ons glorieuze Hanzeverleden die ons land zoveel welvaart en karaktervolle monumenten heeft gebracht. Niemand minder dan Maarten Van Rossem vond het best een aardig idee om langs onze Hanzesteden te fietsen en ondertussen iets te leren van de geschiedenis. Hanzetour.com geïnspireerd door de Hanze, organiseert meerdaagse fietstochten van Hanzestad naar Hanzestad en volgt daarbij de historische handels- en waterroutes. Zo fiets je door de IJsselvallei langs oude Hanzesteden als Doesburg, Zutphen, Deventer, Hattem, Zwolle tot aan Kampen. Natuur, cultuur en architectuur. Want elke Hanzestad heeft zijn eigen karakter en een herkenbaar stadsgezicht. Zutphen heet niet voor niets de Torenstad, Kampen heeft 3 enorme stadspoorten en de Kogge, en Zwolle herken je van verre dankzij de opmerkelijke vorm van Museum de Fundatie en de Sassenpoort.

De Zwolse Hanzetassenlijn kunt u vanaf 2 september 2020 bekijken en bestellen op HanzeStadTas.nl Heeft u een andere Hanzestad favoriet? De stadsgezichten van de andere Hanzesteden staan straks bij voldoende belangstelling op diverse soorten en maten praktische en prachtige (fiets)tassen die je op reis naar of in je favoriete Hanzestad kunt meenemen.

De Hanzestad Zwolle tassen zijn nu al online te bestellen via HanzeStadTas.nl. De overige Hanzestedentassen zijn binnenkort te koop bij het Tourist Info kantoor van uw favoriete Hanzestad.

HANZETOUR MAAKT NATIONAAL NIEUWS

NOS RADIO 1 NIEUWSJOURNAAL

Dankzij telefoontjes van onze ongeruste gasten werden we bewust van het probleem van sanitaire-stop-stress. Vervolgens hebben we gezocht naar een oplossing. Nadat die we die vonden hebben we met o.a. de Fietsersbond, Het Fietsplatform en de Toiletalliantie contact gezocht. Het resultaat is Nieuws geworden. Zie het bericht van de NOS. #hiermoetjezijn #hanzetour

Tekort aan openbare wc’s tijdens coronacrisis: ‘Ik moest het laten lopen’ https://www.nos.nl/l/w/2337009

DE VAN ROSSEMS IN HANZESTAD ZUTPHEN

Zutphen blijkt een stad te zijn waar de Van Rossems blij door worden verrast.

Klik op de foto.

NTR 35 minuten.

HanzeTour op de Fiets en Wandelbeurs 2020, inspirerende ontmoetingen met fietsers uit het hele land.

De interesse voor thematische fietsreizen en de opkomst van de E-bike was goed te merken. Idem de belangstelling voor het fietsen in het spoor van de Van Rossems.

Historische fietsrondreizen naar Hanzesteden als Zwolle, Hattem en Zutphen. Inclusief overnachtingen en bagage-service. Leuke gesprekken volgden en sneller dan gedacht waren we door onze route.nl jaargidsen heen. En mede dankzij de Achterhoek Promotie hadden we de laatste beursdag een heuse HanzeTour folderschaarste.

Al met al een mooie ervaring in aanloop van het komende fietsseizoen.

Ga met de auto of trein naar de Fiets & Wandelbeurs in Utrecht.

Fietsen of wandelen naar de Jaarbeurs mag natuurlijk ook. Bezoek in elk geval de bescheiden HanzeTour stand in Hal 2.

Boekt u vrijdag, zaterdag of zondag bij ons een HanzeTour naar keuze, dan vergoeden wij uw entreekaartjes en ontvangt u ter plekke het nieuwste route.nl jaarboek t.w.v. 14,95 euro gratis.

.

Koop hier uw kaartjes. 

Meer dan 900.000 kijkers zagen Hier zijn de Van Rossems

Het nieuwe seizoen van Hier zijn de Van Rossems is uitstekend van start gegaan. Naar de eerste uitzending, waarin ze Hanzestad Zutphen bezochten, keken maar liefst zo’n negenhonderdduizend Nederlanders toe hoe Maarten, Sis en Vincent van Rossem deze stad van eerlijk commentaar voorzagen. Het is nog geen record, het vorige seizoen was er zelfs een uitzending die meer dan 1 miljoen kijkers naar de buis trok.

Maarten van Rossem op maarten.nl: “Dat is natuurlijk voor een dergelijk programma vrij goed. Het is op NPO2, het gaat om een cultureel programma over architectuur en kunstwerken, en tja, dat zijn nu eenmaal niet de populairste onderwerpen.”

HanzeTour was op De Vakantiebeurs 2020 in Utrecht

HanzeTour werkt samen met o.a. de Achterhoek.

"Met Middeleeuwse snelheden naar de Hanzesteden". Maarten van Rossem spreekt over HanzeTour fietsvakanties. #hanzementaliteit

Maarten van Rossem vindt de HanzeTour een aardige manier om op een Middeleeuws tempo langs de Hanzesteden te fietsen en ondertussen historische kennis op te doen. Hij sprak er onlangs over in de Domkerk te Utrecht. Oud-Tour deelnemer en fietsambassadeur Theo de Rooij was ook aanwezig. Hieronder het verslag.

NEDERLANDSE HANZESTEDEN

Met HanzeTour fietst u langs oude Hanzesteden als Deventer, Zutphen, Harderwijk, Elburg, Zwolle tot aan Kampen. Daar ligt een replica van de Kogge. Het schip voer in de Middeleeuwen van stad naar stad en was geschikt om op zee te varen en op rivieren. De Kogge was daardoor uitermate geschikt om langs de belangrijkste handelssteden van die tijd te varen. De Hanzesteden. De Kamper Kogge staat dan ook niet voor niets symbool voor de Hanze en een nieuw toeristisch initiatief, HanzeTour, fietstochten langs de Nederlandse Hanzesteden.

BISDOM UTRECHT & MAARTEN VAN ROSSEM

De Domkerk in Utrecht was als lokatie gekozen omdat Hanzestad Kampen een speciale band heeft met Utrecht. Want in een ver verleden heeft het Bisdom in Utrecht namelijk het Kampereiland cadeau gedaan aan de stad. En dat heeft Kampen geen windeieren gelegd. Vrijwilligerscentrale Utrecht krijgt daarom namens HanzeTour en de burgemeester van Kampen Bort Koelewijn een E-bike cadeau.

THEO DE ROOIJ, HENK LUBBERDING & ROB HARMELING

Historie en fietsen dat is de HanzeTour. Daarom konden oud-Tour de France deelnemers en tegenwoordig fietsambassadeurs van Oost-Nederland Theo de Rooij, Henk Lubberding en Rob Harmeling niet ontbreken tijdens de presentatie.

FIETSEN IN NEDERLAND

Zij weten als geen ander te vertellen dat fietsen langs de historische waterroutes en oude handelswegen van de IJsselvallei, de Hoge Veluwe en de Achterhoek de basis vormen van het fietsknooppunt netwerk waar HanzeTour samen met route.nl, fietsrondreizen voor cultuurliefhebbers organiseert.

FIETSVAKANTIE IN EIGEN LAND

Deelnemers aan de meerdaagse Hanzetour stappen op een HanzeTour E-bike en fietsen de bijzondere routes langs de Hanzesteden. De bagage wordt vooruit gestuurd naar het hotel in de Hanzestad waar je die nacht doorbrengt.

RESERVEER NU

Boeken voor de historische fietstocht langs de Hanzesteden kan hier

Landgoed Ehzerwold

Hanzestad Zutphen. Hier waren de Van Rossems.

Maarten van Rossem, zijn zus Sis en zijn broer Vincent gingen voor het zesde seizoen van hun programma weer op stap in steden in Nederland en net over de grens. Maarten bekijkt de steden vanuit zijn specialiteit, geschiedenis, Sis als kunsthistorica en Vincent is expert op het gebied van architectuur. In overleg met de redactie van het programma koos het drietal dit keer voor een bezoek aan Zutphen, waar ze in drie dagen de stad leerden kennen. Directeur Mark Schuitemaker van Stichting Zutphen Promotie leidde ze rond in de Hanzestad. In de Walburgiskerk, met daarin de Librije, op de IJsselkade en in kunstcentrum Dat Bolwerck werden onder meer opnames gemaakt. Uitzending op de NTR februari 2020. Bron: omroep Gelderland & Promotie Zutphen

Genieten van Hanzestad Zutphen

De Van Rossems waren in Zutphen te gast voor hun TV programma. Opnames waren bij de Kanonsdijk, de Walburgiskerk, het Stedelijk Museum, Museum MORE, de Oudewatertoren, de Drogenapstoren en de Wijnhuistoren. Ook werd nog de kerktoren beklommen.

Met de Zutphen 3 daagse HanzeTour kunt u zelf Hanzestad Zutphen met de elektrische fiets bezoeken en het historische centrum op uw gemak bewonderen. Vergeet niet bij de VVV een stadswandelgids te halen.

Naast Zutphen krijgt u bij deze fietsreis ook de gelegenheid het prachtig geconserveerde Hanzestadje Doesburg echt goed te leren kennen.

De HanzeTour Zutphen 3 daagse.

Reserveer nu

HanzeTour Zutphen

De 2e editie IJsselbiënnale wordt 2021

Goed nieuws uit de IJsselvallei! Er bestaat bij de organisatie en haar partners groot enthousiasme om de tweede IJsselbiënnale te organiseren. De eerste editie was een groot succes met wel 65.000 bezoekers uit het hele land. Zij gaven veel positieve reacties op de kunstroute, de lokale activiteiten en natuurlijk op het prachtige landschap. Alweer een goede reden om langs de IJssel te komen fietsen. UITGESTELD NAAR 2021.

HanzeTour voor 2 personen winnen?

Binnenkort heeft route.nl een HanzeTour Like & Win-actie. Bent u al lid? Houd dan uw mail in de gaten. Doe mee en win!

PERSBERICHT SANITAIRE-STOP-STRESS

Iedere (fiets)toerist blij met meer toiletten erbij!

Toiletalliantie, Fietsersbond, NTFU en Fietsplatform roepen op om meer toiletten te plaatsen in dorpen, steden en bij fietsknooppunten

Zestien maatschappelijke organisaties waaronder Fietsersbond, NTFU en Fietsplatform roepen de overheid op om snel meer toiletten te plaatsen om zo met name fietsers een sanitaire stop te gunnen. Vanwege de coronamaatregelen zijn sanitaire stops nog schaarser geworden dan ze al waren. “Het tekort aan deze stops is een reden voor mensen om niet te bewegen, niet te ontstressen, niet op fietsvakantie in eigen land te gaan,” aldus Patrick Dorrestein van HanzeTour.com een organisator van fietstochten. Als mensen niet op vakantie in eigen land gaan dan krijgt de toeristensector nog minder gasten dan de nu al verwachte klap van 24,5 miljoen minder toeristen.

Daarom roepen de Fietsersbond, de wielersportunie NTFU en het Fietsplatform samen met de Toiletalliantie (een koepel van dertien organisaties die zich hard maakt voor meer toiletten) de overheid op om in te grijpen. “Tot minstens september zijn er in Nederland geen grote evenementen, dus er staan veel mobiele toiletten en toiletwagens in de opslag. Terwijl het Rijk een campagne voert om Nederlanders in eigen land met vakantie te laten gaan zijn er nu geen voorzieningen voor hen. Daarom: Rijk, provincies en gemeenten, huur deze toiletten en zet ze neer bij fietsknooppunten en in dorpskernen en stadscentra,” aldus Ivo Thonon van de Maag Lever Darm Stichting, één van de organisaties achter de Toiletalliantie.