HanzeTour 2020 IJsselvallei 8 daagse

VIER VEILIG VAKANTIE. DOE DE HANZETOUR.

NIEUW: HanzeTour 2020 Fletcher IJsselvallei 8 daagse

HanzeTour verzorgt samen met Fletcher Hotels een veilige 8 daagse fietsrondreis vol cultuur & natuur naar maar liefst 9 historische Hanzesteden in Oost-Nederland. Dit fietsvakantie arrangement is inclusief volpension overnachtingen & bagageservice. Heeft u geen E-bike? Voor slechts 150 euro kunt u maar liefst acht dagen lang op uw gemak door de IJsselvallei fietsen. Wilt u deze fietsrondreis doen? Vul dan ons contactformulier in.

IJSSELVALLEI

Vanaf de vertakking met de Rijn ter hoogte van Hanzestad Arnhem slingert de IJssel door weidse uiterwaarden in noordelijke richting het IJsselmeer, ooit de Zuiderzee. Dit afwisselende gebied en deze bijzondere steden en stadjes kunt u het beste, lekker ontspannen, op de elektrische fiets verkennen, vinden wij van HanzeTour.

9 HANZESTEDEN

De Hanzetijd vormt een zeer belangrijke periode in het ontstaan en de geschiedenis van Nederland. Een Hanze was een samenwerkingsverband van handelaren en steden tijdens de late middeleeuwen. Het economisch zwaartepunt lag in Noord-Duitsland. Maar ook steden in Nederland profiteerden van de Europese handel. De IJssel en de Zuiderzee waren in de Hanzetijd een belangrijke verbinding tussen de handelssteden langs de Oostzee en de bloeiende steden langs de Duitse Rijn. De IJsselsteden vormden in de 14e/15e eeuw het economisch hart van Nederland.

Wist u dat in Nederland ooit 20, overwegend Oost Nederlandse, steden met zee- en binnenhavens lid waren van het machtige Hanzeverbond? Aan de 125 kilometer lange rivier liggen Hanzesteden met een rijk verleden. Doesburg, Zutphen, Deventer en vervolgens Hattem, Zwolle, Kampen Elburg en Harderwijk liggen als goed geconserveerde historische pareltjes verspreid in de IJsselvallei. Maar ook Hanzestad Arnhem mag in deze HanzeTour niet ontbreken. Niets voor niets zijn de Van Rossems hier geweest om de historie, architectuur en cultuur van deze stad te bespreken.

FIETS VAN FLETCHER NAAR FLETCHER

Onbezorgd genieten in eigen land, Fletcher is klaar voor de 1,5 meter samenleving.

U verblijft in 4 Fletcher hotels:

FLETCHER LANDGOED HOTEL AVEGOOR ligt aan de rand van het groene Ellecom, op 2 km van het centrum van Hanzestad Doesburg. Het is niet zomaar een hotel, vroeger was dit pand en landgoed eigendom van de Prins van Oranje en daarna nog van vele adelijke families. Tegenwoordig zijn ook ‘gewone burgers’ welkom. Het Landgoed Hotel beschikt over een 24-uursreceptie en een terras. De kamers van Landgoed Hotel Avegoor zijn voorzien van alle gemakken. Er is gratis WiFi beschikbaar in het hele hotel dus u kunt alvast op de route.nl-app uw volgende fietsetappe bestuderen. Het ontbijt wordt geserveerd in de eetkamer, en bij mooi weer op het terras.

FLETCHER GILDE HOTEL DEVENTER. Overnachten in een sfeervol historisch pand midden in het stadshart van Deventer. In het hotel vindt u een café met bar en een lounge en rondom het hotel ligt een heerlijke stadstuin met terras. In de stad hoeft u zich zeker niet te vervelen, bezoek verschillende musea, ga lekker shoppen of geniet van al het andere stedelijke vertier in de Hanzestad.

FLETCHER HOTEL EPE ZWOLLE. Gelegen in het rustigste deel van de Veluwse bossen en vlakbij de Hanzesteden Zwolle & Hattem. Het 4-sterren Fletcher Hotel-Restaurant Epe-Zwolle staat garant voor een heerlijk verblijf. De veiligheid en gezondheid van medewerkers en gasten worden maximaal gewaarborgd. De 1,5 meter afstand is onderdeel van onze dienstverlening. Sowieso is roomservice altijd mogelijk.

FLETCHER HOTEL VELD EN BOS NUNSPEET. Niet ver van de Hanzesteden Elburg & Harderwijk staat het 3-sterren Fletcher Hotel – Restaurant Veldenbos. Zowel het hotel, het restaurant en het personeel is klaar voor de 1,5 meter gastvrijheid.

HANZEAUDIOTOUR

Alle Hanzesteden die we bezoeken hebben een eigen verhaal. Sanne Terlouw neemt u in onze izi-travel-app bij de hand en staat stil bij elke belangrijke plek. Verdwalen kan niet.

 

In verband met de recente ontwikkelingen zijn we dagelijks bezig ons aanbod aan te passen aan de mogelijkheden die de RIVM ons biedt. Een aantal reizen zal pas later dit jaar weer kunnen worden gerealiseerd. Deze reizen zijn gemarkeerd met O.V.B. oftewel onder voorbehoud. Neem contact op met HanzeTour fietsvakanties met vragen over ons actuele aanbod. We beantwoorden uw vragen graag.

Heeft u vragen over HanzeTour meerdaagse fietsvakanties m.b.t. het Coronavirus?

De veiligheid en zorg voor onze gasten heeft onze hoogste prioriteit. We volgen wij de ontwikkelingen op de voet en volgen de richtlijnen van de overheid.

Wij verwijzen u graag naar het RIVM voor een antwoord op de meest gestelde vragen.

Heeft u vragen over HanzeTour meerdaagse fietsvakanties m.b.t. het Coronavirus? Neem contact met ons op.

#safetyfirst

Het HanzeTour Klantenservice team.

 

 

DE VAN ROSSEMS IN HANZESTAD ZUTPHEN

Zutphen blijkt een stad te zijn waar de Van Rossems blij door worden verrast.

Klik op de foto.

NTR 35 minuten.

HanzeTour op de Fiets en Wandelbeurs 2020, inspirerende ontmoetingen met fietsers uit het hele land.

De interesse voor thematische fietsreizen en de opkomst van de E-bike was goed te merken. Idem de belangstelling voor het fietsen in het spoor van de Van Rossems.

Historische fietsrondreizen naar Hanzesteden als Zwolle, Hattem en Zutphen. Inclusief overnachtingen en bagage-service. Leuke gesprekken volgden en sneller dan gedacht waren we door onze route.nl jaargidsen heen. En mede dankzij de Achterhoek Promotie hadden we de laatste beursdag een heuse HanzeTour folderschaarste.

Al met al een mooie ervaring in aanloop van het komende fietsseizoen.

Ga met de auto of trein naar de Fiets & Wandelbeurs in Utrecht.

Fietsen of wandelen naar de Jaarbeurs mag natuurlijk ook. Bezoek in elk geval de bescheiden HanzeTour stand in Hal 2.

Boekt u vrijdag, zaterdag of zondag bij ons een HanzeTour naar keuze, dan vergoeden wij uw entreekaartjes en ontvangt u ter plekke het nieuwste route.nl jaarboek t.w.v. 14,95 euro gratis.

 

.

Koop hier uw kaartjes. 

 

Meer dan 900.000 kijkers zagen Hier zijn de Van Rossems

Het nieuwe seizoen van Hier zijn de Van Rossems is uitstekend van start gegaan. Naar de eerste uitzending, waarin ze Hanzestad Zutphen bezochten, keken maar liefst zo’n negenhonderdduizend Nederlanders toe hoe Maarten, Sis en Vincent van Rossem deze stad van eerlijk commentaar voorzagen. Het is nog geen record, het vorige seizoen was er zelfs een uitzending die meer dan 1 miljoen kijkers naar de buis trok.

Maarten van Rossem op maarten.nl: “Dat is natuurlijk voor een dergelijk programma vrij goed. Het is op NPO2, het gaat om een cultureel programma over architectuur en kunstwerken, en tja, dat zijn nu eenmaal niet de populairste onderwerpen.”

HanzeTour was op De Vakantiebeurs 2020 in Utrecht

HanzeTour werkt samen met o.a. de Achterhoek.

"Met Middeleeuwse snelheden naar de Hanzesteden". Maarten van Rossem spreekt over HanzeTour fietsvakanties. #hanzementaliteit

 

 

Maarten van Rossem vindt de HanzeTour een aardige manier om op een Middeleeuws tempo langs de Hanzesteden te fietsen en ondertussen historische kennis op te doen. Hij sprak er onlangs over in de Domkerk te Utrecht. Oud-Tour deelnemer en fietsambassadeur Theo de Rooij was ook aanwezig. Hieronder het verslag.

 

 

 

NEDERLANDSE HANZESTEDEN

Met HanzeTour fietst u langs oude Hanzesteden als Deventer, Zutphen, Harderwijk, Elburg, Zwolle tot aan Kampen. Daar ligt een replica van de Kogge. Het schip voer in de Middeleeuwen van stad naar stad en was geschikt om op zee te varen en op rivieren. De Kogge was daardoor uitermate geschikt om langs de belangrijkste handelssteden van die tijd te varen. De Hanzesteden. De Kamper Kogge staat dan ook niet voor niets symbool voor de Hanze en een nieuw toeristisch initiatief, HanzeTour, fietstochten langs de Nederlandse Hanzesteden.

 

 

BISDOM UTRECHT & MAARTEN VAN ROSSEM

De Domkerk in Utrecht was als lokatie gekozen omdat Hanzestad Kampen een speciale band heeft met Utrecht. Want in een ver verleden heeft het Bisdom in Utrecht namelijk het Kampereiland cadeau gedaan aan de stad. En dat heeft Kampen geen windeieren gelegd. Vrijwilligerscentrale Utrecht krijgt daarom namens HanzeTour en de burgemeester van Kampen Bort Koelewijn een E-bike cadeau.

 

 

THEO DE ROOIJ, HENK LUBBERDING & ROB HARMELING

Historie en fietsen dat is de HanzeTour. Daarom konden oud-Tour de France deelnemers en tegenwoordig fietsambassadeurs van Oost-Nederland Theo de Rooij, Henk Lubberding en Rob Harmeling niet ontbreken tijdens de presentatie.

 

 

FIETSEN IN NEDERLAND

Zij weten als geen ander te vertellen dat fietsen langs de historische waterroutes en oude handelswegen van de IJsselvallei, de Hoge Veluwe en de Achterhoek de basis vormen van het fietsknooppunt netwerk waar HanzeTour samen met route.nl, fietsrondreizen voor cultuurliefhebbers organiseert.

 

 

FIETSVAKANTIE IN EIGEN LAND

Deelnemers aan de meerdaagse Hanzetour stappen op een HanzeTour E-bike en fietsen de bijzondere routes langs de Hanzesteden. De bagage wordt vooruit gestuurd naar het hotel in de Hanzestad waar je die nacht doorbrengt.

 

 

RESERVEER NU

Boeken voor de historische fietstocht langs de Hanzesteden kan hier

 

Landgoed Ehzerwold

Hanzestad Zutphen. Hier waren de Van Rossems.

Maarten van Rossem, zijn zus Sis en zijn broer Vincent gingen voor het zesde seizoen van hun programma weer op stap in steden in Nederland en net over de grens. Maarten bekijkt de steden vanuit zijn specialiteit, geschiedenis, Sis als kunsthistorica en Vincent is expert op het gebied van architectuur. In overleg met de redactie van het programma koos het drietal dit keer voor een bezoek aan Zutphen, waar ze in drie dagen de stad leerden kennen. Directeur Mark Schuitemaker van Stichting Zutphen Promotie leidde ze rond in de Hanzestad. In de Walburgiskerk, met daarin de Librije, op de IJsselkade en in kunstcentrum Dat Bolwerck werden onder meer opnames gemaakt. Uitzending op de NTR februari 2020. Bron: omroep Gelderland & Promotie Zutphen

Genieten van Hanzestad Zutphen

De Van Rossems waren in Zutphen te gast voor hun TV programma. Opnames waren bij de Kanonsdijk, de Walburgiskerk, het Stedelijk Museum, Museum MORE, de Oudewatertoren, de Drogenapstoren en de Wijnhuistoren. Ook werd nog de kerktoren beklommen.

Met de Zutphen 3 daagse HanzeTour kunt u zelf Hanzestad Zutphen met de elektrische fiets bezoeken en het historische centrum op uw gemak bewonderen. Vergeet niet bij de VVV een stadswandelgids te halen.

Naast Zutphen krijgt u bij deze fietsreis ook de gelegenheid het prachtig geconserveerde Hanzestadje Doesburg echt goed te leren kennen.

De HanzeTour Zutphen 3 daagse.

Reserveer nu

HanzeTour Zutphen

De 2e editie IJsselbiënnale wordt 2021

Goed nieuws uit de IJsselvallei! Er bestaat bij de organisatie en haar partners groot enthousiasme om de tweede IJsselbiënnale te organiseren. De eerste editie was een groot succes met wel 65.000 bezoekers uit het hele land. Zij gaven veel positieve reacties op de kunstroute, de lokale activiteiten en natuurlijk op het prachtige landschap. Alweer een goede reden om langs de IJssel te komen fietsen. UITGESTELD NAAR 2021.

 

HanzeTour voor 2 personen winnen?

Binnenkort heeft route.nl een HanzeTour Like & Win-actie. Bent u al lid? Houd dan uw mail in de gaten. Doe mee en win!