Heeft u vragen over HanzeTour meerdaagse fietsvakanties m.b.t. het Coronavirus?

De zorg voor onze gasten heeft onze hoogste prioriteit. We volgen wij de ontwikkelingen op de voet en volgen de richtlijnen van de overheid.

Wij verwijzen u graag naar het RIVM voor een antwoord op de meest gestelde vragen.

Heeft u vragen over HanzeTour meerdaagse fietsvakanties m.b.t. het Coronavirus? Neem contact met ons op.

 

Let goed op uzelf en uw naasten.

Gezondheid gaat boven alles.

Het HanzeTour Klantenservice team.

 

 

HanzeTour op de Fiets en Wandelbeurs 2020, inspirerende ontmoetingen met fietsers uit het hele land.

De interesse voor thematische fietsreizen en de opkomst van de E-bike was goed te merken. Idem de belangstelling voor het fietsen in het spoor van de Van Rossems.

Historische fietsrondreizen naar Hanzesteden als Zwolle, Hattem en Zutphen. Inclusief overnachtingen en bagage-service. Leuke gesprekken volgden en sneller dan gedacht waren we door onze route.nl jaargidsen heen. En mede dankzij de Achterhoek Promotie hadden we de laatste beursdag een heuse HanzeTour folderschaarste.

Al met al een mooie ervaring in aanloop van het komende fietsseizoen.

Ga met de auto of trein naar de Fiets & Wandelbeurs in Utrecht.

Fietsen of wandelen naar de Jaarbeurs mag natuurlijk ook. Bezoek in elk geval de bescheiden HanzeTour stand in Hal 2.

Boekt u vrijdag, zaterdag of zondag bij ons een HanzeTour naar keuze, dan vergoeden wij uw entreekaartjes en ontvangt u ter plekke het nieuwste route.nl jaarboek t.w.v. 14,95 euro gratis.

 

.

Koop hier uw kaartjes. 

 

Meer dan 900.000 kijkers zagen Hier zijn de Van Rossems

Het nieuwe seizoen van Hier zijn de Van Rossems is uitstekend van start gegaan. Naar de eerste uitzending, waarin ze Hanzestad Zutphen bezochten, keken maar liefst zo’n negenhonderdduizend Nederlanders toe hoe Maarten, Sis en Vincent van Rossem deze stad van eerlijk commentaar voorzagen. Het is nog geen record, het vorige seizoen was er zelfs een uitzending die meer dan 1 miljoen kijkers naar de buis trok.

Maarten van Rossem op maarten.nl: “Dat is natuurlijk voor een dergelijk programma vrij goed. Het is op NPO2, het gaat om een cultureel programma over architectuur en kunstwerken, en tja, dat zijn nu eenmaal niet de populairste onderwerpen.”

HanzeTour was op De Vakantiebeurs 2020 in Utrecht

HanzeTour werkt samen met o.a. de Achterhoek.

"Met Middeleeuwse snelheden naar de Hanzesteden". Maarten van Rossem spreekt over HanzeTour fietsvakanties. #hanzementaliteit

 

 

Maarten van Rossem vindt de HanzeTour een aardige manier om op een Middeleeuws tempo langs de Hanzesteden te fietsen en ondertussen historische kennis op te doen. Hij sprak er onlangs over in de Domkerk te Utrecht. Oud-Tour deelnemer en fietsambassadeur Theo de Rooij was ook aanwezig. Hieronder het verslag.

 

 

 

NEDERLANDSE HANZESTEDEN

Met HanzeTour fietst u langs oude Hanzesteden als Deventer, Zutphen, Harderwijk, Elburg, Zwolle tot aan Kampen. Daar ligt een replica van de Kogge. Het schip voer in de Middeleeuwen van stad naar stad en was geschikt om op zee te varen en op rivieren. De Kogge was daardoor uitermate geschikt om langs de belangrijkste handelssteden van die tijd te varen. De Hanzesteden. De Kamper Kogge staat dan ook niet voor niets symbool voor de Hanze en een nieuw toeristisch initiatief, HanzeTour, fietstochten langs de Nederlandse Hanzesteden.

 

 

BISDOM UTRECHT & MAARTEN VAN ROSSEM

De Domkerk in Utrecht was als lokatie gekozen omdat Hanzestad Kampen een speciale band heeft met Utrecht. Want in een ver verleden heeft het Bisdom in Utrecht namelijk het Kampereiland cadeau gedaan aan de stad. En dat heeft Kampen geen windeieren gelegd. Vrijwilligerscentrale Utrecht krijgt daarom namens HanzeTour en de burgemeester van Kampen Bort Koelewijn een E-bike cadeau.

 

 

THEO DE ROOIJ, HENK LUBBERDING & ROB HARMELING

Historie en fietsen dat is de HanzeTour. Daarom konden oud-Tour de France deelnemers en tegenwoordig fietsambassadeurs van Oost-Nederland Theo de Rooij, Henk Lubberding en Rob Harmeling niet ontbreken tijdens de presentatie.

 

 

FIETSEN IN NEDERLAND

Zij weten als geen ander te vertellen dat fietsen langs de historische waterroutes en oude handelswegen van de IJsselvallei, de Hoge Veluwe en de Achterhoek de basis vormen van het fietsknooppunt netwerk waar HanzeTour samen met route.nl, fietsrondreizen voor cultuurliefhebbers organiseert.

 

 

FIETSVAKANTIE IN EIGEN LAND

Deelnemers aan de meerdaagse Hanzetour stappen op een HanzeTour E-bike en fietsen de bijzondere routes langs de Hanzesteden. De bagage wordt vooruit gestuurd naar het hotel in de Hanzestad waar je die nacht doorbrengt.

 

 

RESERVEER NU

Boeken voor de historische fietstocht langs de Hanzesteden kan hier

 

Landgoed Ehzerwold

Hanzestad Zutphen. Hier waren de Van Rossems.

Maarten van Rossem, zijn zus Sis en zijn broer Vincent gingen voor het zesde seizoen van hun programma weer op stap in steden in Nederland en net over de grens. Maarten bekijkt de steden vanuit zijn specialiteit, geschiedenis, Sis als kunsthistorica en Vincent is expert op het gebied van architectuur. In overleg met de redactie van het programma koos het drietal dit keer voor een bezoek aan Zutphen, waar ze in drie dagen de stad leerden kennen. Directeur Mark Schuitemaker van Stichting Zutphen Promotie leidde ze rond in de Hanzestad. In de Walburgiskerk, met daarin de Librije, op de IJsselkade en in kunstcentrum Dat Bolwerck werden onder meer opnames gemaakt. Uitzending op de NTR februari 2020. Bron: omroep Gelderland & Promotie Zutphen

Genieten van Hanzestad Zutphen

De Van Rossems waren in Zutphen te gast voor hun TV programma. Opnames waren bij de Kanonsdijk, de Walburgiskerk, het Stedelijk Museum, Museum MORE, de Oudewatertoren, de Drogenapstoren en de Wijnhuistoren. Ook werd nog de kerktoren beklommen.

Met de Zutphen 3 daagse HanzeTour kunt u zelf Hanzestad Zutphen met de elektrische fiets bezoeken en het historische centrum op uw gemak bewonderen. Vergeet niet bij de VVV een stadswandelgids te halen.

Naast Zutphen krijgt u bij deze fietsreis ook de gelegenheid het prachtig geconserveerde Hanzestadje Doesburg echt goed te leren kennen.

De HanzeTour Zutphen 3 daagse.

Reserveer nu

HanzeTour Zutphen

De 2e editie IJsselbiënnale komt eraan.

Goed nieuws uit de IJsselvallei! Er bestaat bij de organisatie en haar partners groot enthousiasme om de tweede IJsselbiënnale te organiseren. De eerste editie was een groot succes met wel 65.000 bezoekers uit het hele land. Zij gaven veel positieve reacties op de kunstroute, de lokale activiteiten en natuurlijk op het prachtige landschap. Alweer een goede reden om langs de IJssel te komen fietsen.

 

HanzeTour voor 2 personen winnen?

Binnenkort heeft route.nl een HanzeTour Like & Win-actie. Bent u al lid? Houd dan uw mail in de gaten. Doe mee en win!