Voor cultuurliefhebbers, fijnproevers & levensgenieters

Geniet van natuur en cultuur & laat u midden in de week verwennen door het personeel van Boetiekhotel Finch en de keukenbrigade van The Lemon Tree in Deventer.

VAN ROSSEM

HanzeTour organiseert meerdaagse reizen in het spoor van de Van Rossems. Met HanzeTour bezoekt u Hanzesteden als Zwolle, Hattem, Zutphen en Kampen. Zo kunt u, zoals Maarten van Rossem in ons filmpje zegt: ‘meteen wat historisch kennis opdoen’.

CULTUUR

Naast historie kunt u ook cultuur proeven en brengen we net als de Van Rossems een bezoekje aan Museum More te Gorssel, Museum de Fundatie in Zwolle, het Stedelijk Museum in Kampen en het Voerman Museum in Hattem. Ontdek waarom zelfs de Van Rossems enthousiast waren over Zutphen en Kampen.

VAN HANZESTAD NAAR HANZESTAD

Bezoek 7 historische Hanzesteden op uw gemak. Rijden van Hanzestad naar Hanzestad en onderweg stoppen we om een wandeling te maken. Een stadswandeling of een korte tocht over een landgoed of beschermd natuurgebied.

BOETIEKHOTEL FINCH

Overnachten doen we in Hanzestad Deventer dat zo mooi centraal in de Ijsselvallei ligt. HanzeTour is trots op haar samenwerking met Boetiekhotel Finch uit Deventer. Samen met de chefkok van The Lemon Tree zal men u daar verwennen van ontbijt tot diner. In lijn met de hanzetraditie hebben we samen met hen een uniek slow travel geniet arrangement gemaakt vol natuur en cultuur. De Telegraaf journaliste van de bijlage VRIJ kon het allemaal zeer waarderen.

BESTE ROUTES & MOOISTE NATUUR

Route-expert Mönch Media, bekend van de IJsselroute gids, zorgt voor de mooiste routes en plekjes van onze 3 daagse midweek Hanze-themareis vol natuur en cultuur.Vanuit hartje Hanzestad Deventer rijdt u moeiteloos naar de overige 6 Hanzesteden. De 3 dagroutes zijn tot in detail voor u uitgestippeld en dankzij onze reisbeschrijving mist u niks van de hoogtepunten van dit historische gebied. Op deze plekjes zet u de auto neer en strekt u de benen. Tijd om van de natuur en de omgeving te genieten.

AUTO HUREN?

U kunt dit arrangement met uw eigen auto doen. Maar klassieker verhuurder Nostalgico uit Hanzestad Elburg kan desgewenst een oldtimer of cabrio leveren. Dit gaat op aanvraag.

HANZETOURTAS & REISINFORMATIE

Bij aanvang van de reis overhandigen wij u persoonlijk de originele HanzeTour tas met alle informatie en lekkers voor onderweg bij de molen van bakkersfamilie Schuld nabij Hanzestad Elburg. We beantwoorden al uw vragen. Verse koffie mag daarbij uiteraard niet ontbreken. Indien u een een klassieker hebt aangevraagd krijgt u de instructies en de sleutels van uw gemotoriseerde metgezel. Bon voyage!

Interesse?